Broileri-makaroonilaatikko ja Runebergit muffinivuoassa

Toimittaja Ari Malmberg

Broileri-makaroonilaatikko


200 g broilerin jauhelihaa
150 g savustettua kalkkunaa leikkeleenä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl tomaattisosetta
3 dl kanalientä
250 g pennepastaa
parmesaania
suolaa ja mustapippuria

1. Ruskista broilerin jauheliha pinnoitetulla pannulla.
2. Leikkaa kalkkunaleikkele ohuiksi suikaleiksi.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuori ja paloittele porkkana.
4. Lisää kalkkuna, valkosipuli, sipuli, porkkanat, tomaattisose ja kanaliemi broilerin sekaan.
5. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin puoli tuntia.
6. Kuumenna uuni 180 asteeseen, keitä pastat ohjeen mukaisesti.
7. Sekoita kastike pastaan, kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

Runebergit muffinivuoassa

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Koristeeksi:

vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

1. Vatkaa pehmeä rasva sokereiden kanssa vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne ja maito taikinaan. Mausta karvasmanteli- öljyllä.
4. Voitele muffinipelti ja jaa taikina koloihin.
5. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
6. Anna leivonnaisten jäähtyä vuoissa.
7. Ota leivonnaiset pois vuoista ja koristele vadelmahillosilmällä.
Pursota hillosilmän ympärille rengas tomusokerista ja vedestä sekoitetulla juoksevalla seoksella.

Lue myös:

    Uusimmat