Toimittaja Ari Malmberg
Broileri-makaroonilaatikko
200 g broilerin jauhelihaa
150 g savustettua kalkkunaa leikkeleenä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl tomaattisosetta
3 dl kanalientä
250 g pennepastaa
parmesaania
suolaa ja mustapippuria
1. Ruskista broilerin jauheliha pinnoitetulla pannulla.
2. Leikkaa kalkkunaleikkele ohuiksi suikaleiksi.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuori ja paloittele porkkana.
4. Lisää kalkkuna, valkosipuli, sipuli, porkkanat, tomaattisose ja kanaliemi broilerin sekaan.
5. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin puoli tuntia.
6. Kuumenna uuni 180 asteeseen, keitä pastat ohjeen mukaisesti.
7. Sekoita kastike pastaan, kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
Runebergit muffinivuoassa
200 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelirouhetta