Brittitiedustelu: Venäjän lasten lukujärjestykseen uusi sotaisa lisäys

Kaikille venäläislapsille on määrä opettaa koulussa, miten taisteludronea käytetään, kirjoittaa Britannian puolustusministeriö tuoreimmassa julkisessa tiedustelupäivityksessään.

Jo aiemmin venäläislasten lukujärjestykseen on lisätty rynnäkkökiväärin ja käsikranaatin käyttökoulutus sekä ensiavun antaminen haavoittuneelle.

Venäläissenaattori Artem Sheikinin mukaan venäläiskoululaisten tulee oppia, miten droneilla tiedustellaan. Lisäksi Venäjällä opetetaan, miten vihollislennokkeja torjutaan.

Näitä sotilastaitoja opetetaan 10. ja 11. vuoden koululaisille ja ne ovat pakollinen osa lukujärjestystä 1. syyskuuta lähtien.

Britannia katsoo, että asetaitoja opettamalla venäläisnuorista pyritään kasvattamaan sotilaallisen isänmaallisuuden sisäistäneitä ihmisiä. Tärkeintä ei siis niinkään ole varsinaisten taistelutaitojen kouluttaminen, ministeriö katsoo.

Painotus droneihin kuitenkin kertoo brittiministeriön mukaan siitä, että Venäjä on todennut Ukrainan sodan myötä dronejen olevan pysyvä osa modernia sodankäyntiä.

Venäjä: Moskovaan hyökätty kahdella dronella –tältä näyttävät tuhot 0:25
Venäjän mukaan Moskovaan hyökättiin maanantaiaamuna droneilla. Video näyttää väitetyt tuhot.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat