Mainos

Brittipoliisi vetoaa: Älkää julkaisko Lontoon iskusta epäillyn nimeä

Isossa-Britanniassa poliisi on jatkanut eilisen Lontoon iskun tutkintaa. 

Iskun uhriluku on tarkentunut kolmeen. Poliisin mukaan iskussa kuoli yksi poliisi ja kaksi sivullista. Kuolleita on yhteensä neljä, sillä poliisi ampui epäillyn hyökkääjän kuoliaaksi. Aiemmin kerrottiin, että iskussa olisi kuollut yhteensä viisi ihmistä.

Britannian terrorisminvastaista toimintaa johtava Mark Rowley vetosi mediaan tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi, että epäillyn hyökkääjän henkilöllisyyttä ei julkistettaisi, jos media saa sen selville. 

– Tälläkin hetkellä, kun puhun, olemme edelleen tekemässä pidätyksiä ja tutkintoja, Rowley sanoi.

Tarkempia tietoja hyökkääjästä ei ole kerrottu. BBC:n kertoi jo aiemmin Rowleyn vihjanneen, että poliisilla on tiedossa, kuka epäilty hyökkääjä oli.

Rowleyn mukaan satoja viranomaisia on tutkinut iskua läpi yön. Yön aikana poliisi on tutkinut kuusi eri osoitetta ja tutkimukset jatkuvat Lontoossa, Birminghamissa ja muualla maassa.

Median mukaan poliisin ratsia Birminghamissa kohdistui Hagley Roadilla sijaitsevaan kiinteistöön. Vahvistamattomien mediatietojen mukaan epäillyn hyökkääjän käyttämä auto olisi vuokrattu Birminghamista.

Lontoo pyrkii palaamaan arkeen

Lontoossa aamu vaikuttaa alkaneen melko rauhallisesti. Median mukaan poliisi jatkaa iskun tutkintaa ja valvontaa on vahvistettu, mutta esimerkiksi metro kulkee lähes normaalisti.

Parlamentin edustalla metron sisäänkäyntejä ja teitä on edelleen suljettu. Aamuhämyisen parlamentin puolitangossa liehuvat liput näkyvät esimerkiksi parlamenttiedustaja Nigel Huddlestonin työmatkaltaan jakamasta kuvasta Twitterissä.

Pääministeri Theresa May korosti eilisen iskun jälkeen, että työ ja arki jatkuvat normaalisti, eikä parlamentin alahuoneen istuntoa peruta tältä päivältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.