Mainos

Brittinuorten sanavarasto romahtanut 800 sanaan

Nuorten käyttämä "teinikieli" johtaa siihen, että heillä on tulevaisuudessa hyvin rajalliset kommunikointikyvyt, varoittaa Britannian hallituksen neuvonantaja Jean Gross.

Grossin mukaan brittiteinien aktiiviseen sanavarastoon kuuluu nykyään keskimäärin vain 800 sanaa. Keskimäärin 16-vuotiaan sanavarastossa on 40 000 sanaa.

Niin sanottu teinikieli on syntynyt, kun nuoret hoitavat kommunikoinnin yhä enemmän tekstiviestein ja sosiaalisen median, kuten Facebookin välityksellä. Käytettävä kieli on pelkistettyä ja suppeaa.

- Tämä saattaa johtaa siihen, että nuoret eivät tule saamaan tulevaisuudessa töitä, koska heillä on äärimmäisiä puutteita kommunikoinnissa, Gross varoittaa Daily Mail -lehdessä.

Grossin mukaan Britanniassa on ryhdyttävä välittömästi toimiin, jotta nuorten kielitaitoa saadaan parannettua. Työ kielen parantamiseksi on aloitettava jo alakouluiässä.

- Nuoret on saatava ymmärtämään tekstiviestikielen ja muodollisen kielen välinen ero, joista jälkimmäistä tarvitaan elämässä pärjäämisessä.

Lancasterin yliopistossa hiljattain tehdyssä tutkimuksessa analysoitiin nuorten käyttämää sanastoa netissä. Kaikista teinien käyttämistä sanoista 20 yleisintä muodostavat kolmanneksen kaikista heidän käyttämistään sanoista. Suosituimpien sanojen joukossa olivat muun muassa "yeah", "no" ja "but".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.