Mainos

Brittiministeri teki "Kanervat" - ura vaakalaudalla

Kyllä brittipoliitikotkin osaavat tekstailla. Britannian hallituksen terveysministerin ura on vaakalaudalla hänen myönnettyään pommittaneensa nuorta naista ehdottelevilla tekstiviesteillä. 41-vuotias Ivan Lewis on pyytänyt lausunnossaan anteeksi 25-vuotiaalta Susie Masonilta lähettämiään kymmeniä tekstiviestejä. Mason työskenteli Lewisin toimistossa Whitehallissa assistenttina.

Valitettuaan asiasta esimiehilleen, neiti Mason siirrettiin toisiin tehtäviin, kertoo brittilehti DailyMail

- Hän (Lewis) oli selvästikin mieltynyt Susieen, mutta hänen käytöksensä ylitti selvästi sopivan toimistokäyttäytymisen rajat, kertoo lähde Whitehallista.

- Kyseessä ei ollut vain yksi tai kaksi tekstiviestiä, vaan niitä oli kymmenittäin. Viestien sisältö oli liian tungetteleva ja tämän on täytynyt pelottaa nuorta naista valtavasti, lähde toteaa.

Viestien lähetys tapahtui viime vuoden aikana.

"Viestittely alkoi ystävällisillä vitseillä"

Ministeri aloitti viestittelyn lähettämällä ystävällisiä viestejä ja vitsejä. Myöhemmin viesteissä kuitenkin kommentoitiin Masonin ulkonäköä ja vaatteita. Samalla Lewis alkoi pyytää Masonia treffeille.

News of the world -verkkosivujen mukaan viestit eivät kuitenkaan olleet avoimen seksuaalisia.

Ministeri Lewis tulkitsi Susien reaktioita väärin ja tämä johti yhä intiimimpiin tekstiviesteihin, kerrotaan Whitehallista.

Yhtäläisyyksiä Kanervan tekstiviestikohuun

Mikäli Britanniassa tekstiviestikohu etenee Suomen mallin mukaan, saa Lewis heittää hyvästit ministerin tehtävilleen.

Kanerva-kohun taustat:

- Hymy-lehti julkaisee maaliskuun alussa jutun, jossa eroottiseen tanssiryhmä Dollsiin kuuluva Johanna Tukiainen kertoo saaneensa ulkoministeri Ilkka Kanervalta kaksi sataa tekstiviestiä.

- 10.3. Kanerva myöntää Brysselissä lähettäneensä viestejä, mutta toteaa, ettei "kyseessä ole mikään syvä ihmissuhdedraama. "

- 11.3. Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen kertovat Kanervan nauttivan heidän luottamustaan.

- 13.3. Kanerva sanoo 7 päivää-lehdessä, että viesteissä oli kyse työasioista.

14.3 Kanerva pyytää aamuyöllä Brysselissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa käytöstään anteeksi Katainen paheksuu jupakkaa.

- 28.3. Kanerva luonnehtii viestien sisältöä EU:n ulkoministerikokouksessa Sloveniassa sanomalla, ettei esittäisi niitä pyhäkoulussa. Hän kertoo myös, ettei aio erota tehtävistään.

- 29.3. Ilta-Sanomat julkaisee yhden Kanervan väitetyistä tekstiviesteistä. Kataisen mukaan Kanervalla on yhä hänen tukensa ulkoministerin tehtävien hoidossa. Vanhanen yhtyy Kataisen lausuntoon.

- 30.3 Kanerva jättää yllättäen väliin Tallinnassa järjestetyn seminaarin. Avustajan mukaan syynä on uupumus.

- 31.3. Kanerva vakuuttaa pohjoismaisen ulkoministeritapaamisen yhteydessä olevansa täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Hän toistaa, ettei aio erota.

- 1.4. Hymy-lehti julkaisee 24 Kanervan lähettämäksi väitettyä tekstiviestiä. Katainen ilmoittaa, ettei Kanerva voi jatkaa ministerinä. Kokoomus valitsee uudeksi ulkoministeriksi europarlamentaarikko Alexander Stubbin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.