Brittiministeri: Oligarkkien kiinteistöihin voitaisiin majoittaa Ukrainan pakolaisia – "Jos tuette Putinia, teidän on kestettävä seuraukset"

Italian viranomaiset takavarikoivat oligarkin yli 500 miljoonan arvoisen megajahdin – tältä näyttää maailman suurin purjevene 0:34
Katso myös: Italian viranomaiset takavarikoivat oligarkin yli 500 miljoonan arvoisen megajahdin – tältä näyttää maailman suurin purjevene

Pakotelistalle joutuneiden venäläisoligarkkien kiinteistöjä voitaisiin käyttää Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten majoittamiseen, ehdottaa Britannian asunto- ja kuntaministeri Michael Gove yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

– Tässä on kuitenkin melkoinen laillinen haaste voitettavana, emmekä nyt puhu pysyvästä takavarikoinnista. Sen sijaan sanomme: "Olette pakotelistalla, tuette Vladimir Putinia, tämä koti tässä, teillä ei ole oikeutta käyttää sitä tai hyötyä siitä. Jos voimme käyttää sitä auttaaksemme muita, tehkäämme se", Michael Gove sanoi.

Goven mukaan maan hallitus haluaa laajentaa pakotteita niin, että oligarkeilta kiellettäisiin Britanniassa olevien kiinteistöjen myymisen lisäksi myös kiinteistöissä asuminen.

– Jos käytätte varakkuuttanne ja vaikutusvaltaanne tukeaksenne ja helpottaaksenne Putinin asemaa, pelkäänpä, että teidän on kestettävä seuraukset, Gove sanaili. 

Lue myös:

    Uusimmat