Brittilehdeltä valtavan tunnustuksen saanut suomalainen superlupaus siirtyy HJK:hon

Huippulupaava keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen siirtyy jalkapallon veikkausliigaseura HJK:hon vuoden kestävällä lainasopimuksella tanskalaisesta FC Midtjyllandista, helsinkiläisseura tiedottaa.

Videolla juttua Veikkausliigan mestaruuden voittaneen HJK:n kauden päätöksestä.

Kairinen, 19, uskoo tuovansa mestarijoukkueen keskikentälle pallollista varmuutta. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo uskoo nuorukaisen vahvistavan joukkuettaan.

– Kaan Kairinen on erittäin potentiaalinen nuori pelaaja. Kaan on hyvä pallon kanssa ja tuo lisäarvoa hyökkäyspelaamiseemme monipuolisilla syötöillään. Kaksikkona hän on pelannut Sebastian Dahlströmin kanssa Suomen U21-maajoukkueessa jo parin vuoden ajan. Kaan on erittäin kehityskelpoinen pelaaja, jonka parhaat ajat ovat vielä tulossa, Lehkosuo kommentoi.

Turkulaiskasvatti Kairinen debytoi Veikkausliigassa vain 15-vuotiaana lokakuussa 2014. Kaudella 2015 hän pelasi 26 ottelua Veikkausliigassa, ja hänet palkittiin vuoden tulokkaana sarjassa.

Lokakuussa 2015 brittilehti The Guardian jakoi Kairiselle valtavan tunnustuksen valitsemalla hänet maailman 50 lupaavimman jalkapalloilijan listalle.

Kairinen on ollut FC Midtjyllandin pelaaja kaudesta 2016 alkaen. Loppuvuoden 2017 hän pelasi lainalla Tanskan 2. divisioonan Skive IK:ssa ja loppukauden 2018 lainalla FC Interissä.

Suomen nuorten maajoukkueita Kairinen on edustanut U15-joukkueesta lähtien, ja otteluita maajoukkueissa on kertynyt yhteensä nelisenkymmentä.

Lue myös:

    Uusimmat