Mainos

Brittiläinen animaatio Chicken Run valkokankaille

Brittiläinen Aardman Animation -studio, joka on voittanut useita Oscareita suosituilla Wallace & Gromit -lyhytelokuvilla, tuo tänään Suomen ensi-iltaan ensimmäisen valkokangasfilminsä, Kananlento.

Kanafarmin joukkopaosta kertovan seikkailutarinan pääosissa kuullaan Mel Gibsonia ja Todella upeeta-sarjasta tuttua Jane Horrocksia.
-Jo silloin kun teimme nuorempana puolen minuutin lyhytelokuvia, mietimme pitkää elokuvaa, kertoo englantilainen ohjaaja Peter Lord.

-Eritoten Wallacen & Gromitin Oscar-menestyksen jälkeen aloimme keskustella eri filmistudioiden kanssa. Hollywoodissa oltiinkin kiinnostuneita yhteistyöstä kanssamme. Sitä mekin halusimme, mutta vain jos löytäisimme sopivan projektin. Kananlennon ajoitus olikin juuri oikea. Elokuvan idea oli omamme, ja me britit pidimme amerikkalaisstudioon sopivaa etäisyyttä. Sekä DreamWorks että me nautimme yhteistyöstä ja luotimme toisiimme, joten kaikki sujui hyvin, sanoo Lord.

Vaha taipuu bittejä paremmin

Taloudellisestikin hyvin menestyneessä Kananlennossa näkyy selvästi ohjaaja Nick Parkin ja Peter Lordin oma elokuvatuntemus, ja kunnioitus 1960-luvulla tehtyjä klassisia sotafilmejä kohtaan. Vaha-animaatio lienee jatkossakin Nick Parkin ja Peter Lordin suosikki. Tietokoneanimaatioita ei kannata Aardman Animation-studiolta lähivuosina odottaa.

-Vaha-animaatio on perinteistä tekniikkaa, mikä ei kuitenkaan ole suurelle yleisölle kovin tuttua. Me rakastamme sitä miten animaattori tekee työtään muokaten käsillään näitä nukkeja, kertoo ohjaaja Nick Park.

-Siinä piilee koko jutun salaisuus. Koska animaattori muokkaa nukkehahmoa hitaasti vahaa veistellen, siitä syntyy jotain hyvin inhimillistä, mitä on uskoakseni vaikea saavuttaa tietokoneella. Toki siinä on onnistuttukin, kuten Toy Story 2:ssa, mutta se on hyvin vaikeaa. Ja vaha-animaatio on silti teknisesti nopeampi toteuttaa, Park arvelee.

Aardman Animation on tehnyt useasta vaha-animaatioelokuvasta sopimuksen DreamWorksin kanssa ja seuraavaksi suunitelmissa on kansansatu. Wallacen & Gromitin ystävienkään ei tarvitse enää odotella idoleitaan valkokankaalle kovin kauaa. Sankareista on tekeillä pitkä elokuva, joka on teattereissa noin neljän vuoden kuluttua.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.