Brittikuninkaallisten sukunimet ihmetyttävät – tämän takia Williamin ja Harryn lapsilla on eri nimet

Seuraako prinssi Harry äitinsä Dianan jalanjäljissä? 1:36
Katso video! Kuninkaallinen asiantuntija analysoi prinssi Harryn aikeita!

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn lapsilla on eri sukunimet.

Useimmilla miespuolisilla sisaruksilla ja heidän lapsillaan on samat sukunimet. Brittien kuninkaallisilla näin ei ole ja se saattaa yllättää kuninkaallisten fanit, kirjoittaa Hello!-lehti.

Prinssi  Williamin ja herttuatar Catherinen lasten, eli prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Loiuisen virallinen sukunimi on Cambridge. Sukunimi tulee heidän isänsä tittelin, Cambridgen herttuan mukaan.

Kuninkaallisen perheen virallisen verkkosivun mukaan kuningattaren vuonna 1960 antamassa julistuksessa monarkin miespuoliset jälkeläiset, joilla ei ole kuninkaallista arvonimeä kantavat nimeä Mountbatten-Windsor.

Kun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin poika Archie syntyi, hänelle ei annettu virallista titteliä, joten hänet tunnetaan nimellä Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Samoin perheen uusin tulokas Lilibet Diana käyttää samaa sukunimeä.

Nuorina prinsseinä William ja Harry käyttivät sukunimeä Wales isänsä, Walesin prinssi Charlesin arvonimen mukaan, mutta avioiduttuaan William ja Harry saivat uudet arvonimet kuningattarelta. William on Cambridgen herttua ja Harryn on Sussexin herttua.

eugeniebeatrice
Prinsessat Eugenie ja Beatrice

Vastaavasti prinsessat Eugenie ja Beatrice käyttävät sukunimeä York isänsä prinssi Andrewn, Yorkin herttuan mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat