Lääkärit aloittivat laajan työnseisauksen Iso-Britanniassa: vaativat 35 prosentin palkankorotuksia

Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän (NHS) johto varoitti tiistaina, että järjestelmä saattaa ajautua historiansa pahimpiin vaikeuksiin lääkärien laajan työnseisauksen vuoksi. Nelipäiväinen työnseisaus alkoi tiistaina aamuyhdeksältä Suomen aikaa.

– Päivystys- ja hätätapaukset sekä kiireellinen hoito ovat etusijalla, mutta valitettavasti osa potilaista joutuu lykkäämään aikojaan, NHS:n johtoon kuuluva Stephen Powis sanoi.

Toinen NHS:n edustaja, Matthew Taylor, puolestaan sanoi Sky News -kanavan haastattelussa, että lakolla on katastrofaaliset vaikutukset NHS:n palveluihin.

Britannian terveysministeri Steve Barclay on tyrmännyt täysin epärealistisena 35 prosentin palkankorotusvaatimuksen, mikä johti neuvottelujen katkeamiseen.

– Tämä vaatimus ei ole missään linjassa muiden julkisen sektorin palkkaratkaisujen kanssa aikana, jolloin maahamme kohdistuu merkittävää taloudellista painetta, ministeri kirjoitti Sunday Telegraphissa.

Lääkäreitä edustava Mike Greenhalgh puolestaan valitteli, että neuvotteluja on vaikeaa käydä, koska vastapuolella ei ole minkäänlaista halukkuutta vastaantuloon.

Britanniassa on ollut runsaasti lakkoja ja työnseisauksia, koska inflaatio on edelleen toistakymmentä prosenttia ja hinnat ovat kallistuneet rajusti.

Lue myös:

    Uusimmat