Britannian puolustusministeri Ben Wallace ei lähde tavoittelemaan pääministeripaikkaa

Timo Miettinen avaa pääministeri Boris Johnsonin eroa 2:53
Timo Miettinen avaa pääministeri Boris Johnsonin eroa.

Wallace oli useissa mielipidemittauksissa kärkisuosikkeja torstaina eronneen Boris Johnsonin paikalle.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace ei lähde tavoittelemaan konservatiivipuolueen puheenjohtajan ja Britannian pääministerin paikkaa. Wallace kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Wallace on noussut useissa mielipidemittauksissa kärkisuosikkien joukkoon Britannian pääministeri Boris Johnsonin korvaajaksi.

– Ratkaisu ei ollut helppo, mutta keskityn nyt nykyiseen työhöni ja pitämään maamme turvassa, hän kertoi tviitissään.

Johnson ilmoitti torstaina eroavansa konservatiivipuolueen puheenjohtajan tehtävästä. Hän aikoo kuitenkin jatkaa pääministerinä, kunnes hänelle on valittu puolueestaan seuraaja.

Tällä viikolla Johnsonin hallinnosta erosi yli 50 ihmistä epäluottamuksen vuoksi. Epäluottamusta aiheutti se, miten pääministeri Johnson on hoitanut puolueensa johtohahmona toimineen parlamenttiedustajan Chris Pincherin häirintäsyytökset.

Puheenjohtajakisaan ilmoittautunut jo neljä ehdokasta

Konservatiivipuolueen puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut jo neljä ehdokasta.

Kisaan ilmoittautuneista ennakkosuosikkina pidetään tällä hetkellä tiistaina valtiovarainministerin pestistä eronnutta Rishi Sunakia. Myös parlamenttiedustaja Tom Tugendhat, entinen tasa-arvoministeri Kemi Badenoch sekä oikeuskansleri Suella Braverman ovat ilmoittaneet pyrkivänsä Johnsonin seuraajaksi.

Ulkoministeri Liz Trussin sekä Sunakin paikalle nimitetyn uuden valtiovarainministeri Nadhim Zahawin odotetaan ilmoittautuvan myös puheenjohtajakisaan.

Boris Johnsonille vuoden 2019 puheenjohtajakisan hävinnyt entinen ulkoministeri Jeremy Hunt on myös kertonut harkitsevansa kisaan lähtemistä.

Lue myös:

    Uusimmat