Mainos

Lontoon parlamentin lähellä poliisioperaatio: Terrori-iskun yrittämisestä epäilty pidätettiin

Britannian parlamentin lähellä Lontoon Whitehallissa otettiin torstaina kiinni veitsillä aseistautunut mies. Poliisin mukaan 27-vuotiasta miestä epäillään terrori-iskun yrityksestä. Kukaan ei loukkaantunut kiinnioton yhteydessä.

Mies otettiin kiinni lähellä valtiovarainministeriötä ja Westminsterin metroasemaa hieman ennen puolta kolmea paikallista aikaa. Mies pysäytettiin tarkastusta varten, minkä jälkeen aseistautuneet poliisit piirittivät hänet ja painoivat maahan.

– Mieheltä löydettiin veitsiä. Hän on nyt pidätettynä terrorismilakien nojalla poliisiasemalla Etelä-Lontoossa. Terrorismin vastaisen yksikön etsivät jatkavat tutkimuksia, mutta tämän pidätyksen myötä välitöntä ja tunnettua uhkaa ei ole, sanottiin Scotland Yardin tiedotteessa.

– Olimme kävelemässä parlamentin lähellä ja näimme, kun poliisi juoksi häntä kohti. Sen jälkeen hän olikin jo maassa poliisien ympäröimänä. He nostivat hänet ylös, ja silloin näin veitsen maassa, kertoi amerikkalainen turisti Gabrielle Hennessy.

Käyttäytyi rauhallisesti

Uutistoimisto AFP:n kuvaajan mukaan paikalta kuljetettiin pois tummiin vaatteisiin pukeutunut sänkitukkainen mies. Tapahtumaa todistaneiden turistien mukaan mies käyttäytyi hyvin rauhallisesti eikä huutanut tai vastustanut pidätystä.
Poliisi eristi pidätyspaikan tutkimuksia varten.

Pääministeri Theresa May ei ollut kiinnioton aikana paikalla virka-asunnossaan Downing Streetillä, sillä hän oli vaalikiertueella Lontoon ulkopuolella. Mayn edustajan mukaan pääministerille kerrottiin heti tapauksesta.

– Uskon tämän osoittavan, että poliisi ja turvallisuuspalvelu ovat valppaina, kuten aina, pitääkseen meidät turvassa ja kunnossa, May kommentoi myöhemmin BBC:n mukaan.

Parlamentin ympäristön turvatoimet ovat erittäin tiukat runsas kuukausi sitten tapahtuneen terrori-iskun jäljiltä. Iskussa kuoli viisi ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.