Mainos

Britannian parlamentin edustalla laukauksia ja autohyökkäys – ainakin kaksi kuollut, monella erittäin vakavia vammoja

0:58

Britannian parlamentin edustalla on käyty aseellinen välikohtaus, jossa on loukkaantunut useita ihmisiä ja kuollut ainakin kaksi. Silminnäkijöiden mukaan paikalla kuultiin useita laukauksia. 

Parlamentin edustajan mukaan hyökkääjäksi epäilty on ammuttu kuoliaaksi parlamanttirakennuksen ulkopuolella. Hän ehti puukottaa poliisia. Silminnäkijät kuvailevat tekijää aasialaisen näköiseksi, noin 40-vuotiaaksi mieheksi, joka oli aseistautunut isolla veitsellä. 

Silminnäkijähavainnot kuitenkin vaihtelevat. BBC:n toimittajan mukaan hyökkäyksessä käytetyssä autossa olisi ollut kaksi miestä. Toinen miehistä oli havaintojen mukaan kalju valkoinen mies ja toinen tummaihoinen. 

1:08

Uutistoimisto Reutersin mukaan sisällä parlamentissa on ainakin tusina aseistautunutta poliisia. Parlamentin työntekijöitä evakuoidaan parhaillaan. 

Brittimedian raporttien mukaan tekijä osui useisiin ihmisiin autollaan Westminsterin sillalla ennen kuin törmäsi aitaan. Telegraphin mukaan 12 on loukkaantunut hyökkäyksessä ja BBC:n mukaan osa loukkaantuneista sai erittäin vakavia vammoja. Kolme loukkaantuneista on ranskalaisia koululaisia. Hyökkäyksessä on kuollut Sky Newsin mukaan ainakin kaksi ihmistä. 

AFP kertoo, että yksi ihminen pelastettiin Thames-joesta. Hänellä on vakavia vammoja. 

Britannian päänimisterin Theresa Mayn kerrotaan olevan turvassa. Brittiläisen turvallisuuslähteen mukaan teon motiivista ei ole vielä tietoa, mutta sitä tutkitaan tällä hetkellä terroritekona. Poliisi kehottaa välttämään liikkumista Westminsterin alueen läheisyydessä. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti, että hänellä on tuoreimmat tiedot tapahtumista ja seuraa tilanteen kehittymistä. 

MTV Uutiset päivittää tietoja sitä mukaa kun niitä saadaan lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.