Britannian pääministeri Boris Johnson kehotti kansalaisia olemaan panikoimatta – vakuutti kaupoista löytyvän ruokaa

Britanniassa muodostetaan joulukuplia – muissakin Euroopan maissa pohditaan koronarajoitusten keventämistä joulunpyhiksi 1:53
Britanniassa muodostetaan joulukuplia.

Pääministeri Boris Johnson kehotti Britannian kansalaisia olemaan panikoimatta, vaikka liikenne Englannin kanaalin yli Ranskaan on toistaiseksi poikki.

Moni maa on ilmoittanut estävänsä matkustamasta Britanniasta, koska maassa leviää koronaviruksen uusi muunnos.

Boris Johnson vakuutti maanantai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Britannia selviytyy tilanteesta, vaikka rahtikuljetuksissa on viivästyksiä. Ranska ilmoitti myöhään sunnuntaina sulkevansa liikenteen Englannin kanaalin yli koronaviruksen muunnoksen leviämisen vuoksi.

–  Nämä viivästykset ovat vain hyvin pieni prosentti Britanniaan tulevista elintarvikkeista. Lisäksi brittiläiset supermarketit ovat kertoneet, että varastot ovat vahvoja ja toimitusketjut kestävällä pohjalla. Joten kaikki voivat jatkaa ostoksiaan entiseen tapaan, Johnson sanoi.

Johnson kertoi keskustelleensa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa tilanteesta liittyen kanaaliliikenteen keskeytykseen. Johnson kertoi haluavansa järjestää asiat kuntoon seuraavien tuntien aikana.

Maailman terveysjärjestön WHO:n johtoon kuuluva Michael Ryan kehotti WHO:n tiedotustilaisuudessa valtioita toimiin viruksen leviämisen estämiseksi. Ryan valoi uskoa tulevaan.

–  Meillä on ollut pandemian eri vaiheissa paljon korkeampi (tartunta-aste) ja olemme saaneet sen hallintaan. Joten tämä tilanne ei ole siinä mielessä pois hallinnastamme. Meidän on tehtävä enemmän töitä. Vaikka virus on levinnyt hieman tehokkaammin, virus voidaan pysäyttää, Ryan sanoi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 21.12.2020 20.44.

Lue myös:

    Uusimmat