Mainos

Britannian Corbyn uhmakkaana Maylle: Jarrutamme brexitiä jollei vaatimuksiimme suostuta

Britannian oppositiopuolue Labourin johtaja Jeremy Corbyn uhkaa äänestää brexitiä vastaan, mikäli pääministeri Theresa May ei suostu hänen vaatimuksiinsa. Corbyn esitti uhkavaatimuksensa Sunday Mirror -lehden haastattelussa.  

Corbyn sai neuvotteluvaltin kun tuomioistuin linjasi torstaina, että Britannian parlamentin pitää vahvistaa maan ero EU:sta ennen kuin virallinen eroprosessi voidaan aloittaa. Hallitus aikoo valittaa päätöksestä.  

Corbyn haluaa, että Britannialla olisi eron jälkeenkin pääsy EU:n yhteismarkkinoille ja että EU-säännöksiin perustuvat työntekijöiden oikeudet luvataan säilyttää ennallaan. Lisäksi hän tahtoo takeet siitä, ettei ero EU:sta heikennä kuluttajansuojaa tai ympäristönsuojelua ja että valtio korvaa yrityksille pääomamenetykset, joita brexit saattaa aiheuttaa.  

Pääministeri Theresa May vetosi tänään maan parlamentin jäseniin, jotta nämä eivät yrittäisi estää maan eroa EU:sta.   

– (Kansanäänestyksen) tulos oli selvä. Se oli pätevä. Alahuoneen ja ylähuoneen jäsenten, jotka ovat kansanäänestyksen tuloksesta pahoillaan, täytyy hyväksyä kansan päätös, May sanoi.  

– Meidän on aika keskittää ajatuksemme siihen, miten saamme (brexit-neuvotteluissa) maallemme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Se merkitsee aikatauluissa pysymistä ja suunnitelmissamme pitäytymistä, neuvottelustrategiamme kehitystyön jatkamista ja sitä, ettemme pane kaikkia korttejamme pöydälle.  

Corbyn sanoo kuitenkin, ettei hän pyri estämään tai välttämättä edes jarruttamaan eroa.  

1:58

12:16

2:32
           

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.