Mainos

May kiistää lehtitiedon brexit-äänestyksen siirtämisestä ensi tiistaista myöhemmäksi

Britannian hallitus tyrmää The Sunday Timesin uutisen, että pääministeri Theresa May lykkäisi tiistaiksi tarkoitettua brexit-äänestystä ja yrittäisi vielä neuvotella maalle nykyistä parempaa erosopimusta muun EU:n kanssa. Lehden mukaan May ilmoittaisi lykkäämisestä huomenna.

– Äänestys pidetään, koska se on hyvä sopimus ja se on ainoa sopimus, sanoi brexit-ministeri Stephen Barclay BBC:n haastattelussa. 

Tiistaiksi aiottua äänestystä pidetään tärkeimpänä vuosikymmeniin Britanniassa. Mayn neuvottelemaa sopimusta vastustetaan opposition lisäksi hänen hallituspuolueenkin riveissä. 

Yksi keskeinen tyytymättömyyden aihe viime kuussa tehdyssä sopimuksessa on Pohjois-Irlannin ja Irlannin välisen rajan pitäminen auki, vaikka Britannia eroaisi EU:sta ilman minkäänlaista sopimusta.

Pääministeri Mayn arvioidaan kärsivän tappion äänestyksessä. 

Jopa yli sata Mayn omaa kansanedustajaa uhkaa äänestää pääministeriään vastaan.

Rökäletappio saattaa johtaa hänen eroon tai jopa uuteen kansanäänestykseen.

"Tärkeintä on Mayn tappion suuruus"

– Tärkein asia on se, kuinka suuri hänen tappionsa on, ei se, häviääkö hän vai ei. Kyse on siitä, kykeneekö May vakuuttamaan riittävän monta oman puolueensa kansanedustajaa, ja yrittää neuvotella nykyistä edullisempaa erosopimusta muun EU:n kanssa, arvioi analyytikko Alan Wager UK in A Changing Europe -ajatuspajasta. 

May torjuu puheet uudesta kansanäänestyksestä.  

– Brexitiä äänestäneet konservatiivit kuten minä, kampanjoimme kansanäänestyksessä siitä, että voimme itse kontrolloida maahanmuuttoa ja voimme vaikuttaa siihen, ettemme maksa valtavia summia EU:lle, ja brexit-sopimus huolehtii näistä asioista, brexit-ministeri Barclay sanoi. 

Britannian EU-eron pitäisi toteutua 29. maaliskuuta 2019. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja