Brigitte Bardot'lle tappouhkauksia

Eläinaktivistiksi ryhtynyt Brigitte Bardot kertoo saaneensa tuhansia tappouhkauksia kritisoituaan eteläkorealaisten tapaa syödä koiria. Bardot vihastutti joitain eteläkorealaisia viime vuonna sanoessaan suunnittelevansa koirien kidutusta kuvaavien protestikuvien levittämistä ennen tämän vuoden jalkapallon maailmanmestaruusotteluita, jotka alkavat Koreassa ja Japanissa tämän kuun lopulla.

-Olen saanut 7 000 tappouhkausta. Ihmiset ovat raivoissaan minulle kritiikistäni ja sanovat asian olevan heidän perinteistä kulttuuriamme, kertoo Bardot uutiskonferensissa.

Koiranlihan syömisestä, joka on suosittua Koreassa ja joissain paikoissa Kiinassa, on tullut vaikea asia imagostaan tarkalle Etelä-Korealle, joka isännöi jalkapallokisoja Japanin kanssa. Mutta Bardot on tehnyt selväksi, ettei häntä saada hiljennettyä. -Koirien syöminen ei ole kulttuuria, se on groteskia. Kulttuuri on musiikin säveltämistä tai rakennusten tekemistä, Bardot sanoo.

Joitain koiria kasvatetaan Etelä-Koreassa pelkästään syötäväksi. Koiranlihaa käytetään erityisesti herkkuruokana pidettyyn "poshintangiin", jonka sanotaan olevan hyväksi terveydelle. Vain 16 prosenttia eteläkorealaisista koirista on lemmikkejä.

Lue myös:

    Uusimmat