Briatore kiirehti kiistämään kriittisiä sanojaan

Renault'n F1-tallin johtaja Flavio Briatore kiirehti maanantaina kumoamaan kritiikkiä, jota hän esitti Italian GP:ssä Monzassa viikonvaihteessa formula ykkösten hallintoa vastaan. Hän totesi Monzan radalla italialaiselle televisiokanavalle, että Italian jalkapallon sopupelijupakka ole mitään formula ykkösiin verrattuna.

Briatore suuttui, kun Renault'n Fernando Alonson lähtöruudukkoa pudotettiin Monzan radalla viidellä pykälällä sen takia, että Alonso oli varikolta tullessaan hidastanut nopealla kierroksella ollutta Ferrarin Felipe Massaa.

- Meillä on täysi luottamus kaikkeen. Me emme ole koskaan epäilleet, että joku (Kansainvälinen autoliitto FIA) toimisi Renault'ta vastaan. Uskon myös sataprosenttisesti kisojen tuomariston luotettavuuteen, Briatore julisti maanantaina.

Briatoren mielestä sääntöä, jonka pohjalta Alonson lähtöruudukkoa pudotettiin pitäisi tarkentaa niin, että vain tarkoituksella toista kuljettajaa hidastavaa rangaistaan.

- Tuomareillaan on käytössään Ferrarin telemetritiedot ja ehkä heillä on myös todisteita siitä, että Fernando häiritsi Massaa, mutta missään tapauksessa hän ei tehnyt sitä tahallaan. Meille se, että Massa on paalulla, on parempi kuin että Schumacher on paalulla, Briatore muistutti.

Briatoren mukaan Alonson kireät kommentit siitä, että formula ykkönen on kadottanut urheilullisuuden kumpusivat nuoren miehen kiukusta. Briatoren omat kitkerät kommenttinsa, mukaan lukien lausunto "että he ovat päättäneet antaa mestaruuden Schumacherille", tulivat tallipäällikön mielestä vain väärin ymmärretyiksi.

- Me emme ole tyytyväisiä, mutta tilanne on normaali. Kaikki, mitä sanottiin, oli turhan tunnepitoista. Kun puhuimme, tapahtui se hienoisessa provokaatiohengessä, eräänlaisena vitsinä. Ihmiset ottivat sen liian vakavasti. Lausuma muuntui muuksi kuin miksi sen tarkoitin, Briatore peruutteli.

Briatoren mukaan talli hyväksyy täysin Italian GP:n tuomariston päätöksen.

- Tuomaristolla on enemmän aineistoa tehdä johtopäätöksiä kuin meillä, Briatore selitti.

FIA tutkii Briatoren sanomisia ja on mahdollista, että tutkimusta seuraa rangaistus.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat