Brexit vaikuttaa S-ryhmän tuotteisiin: Yhteistyö Tescon kanssa päättyy

S-ryhmä päättää yhteistyön brittiläisen Tescon kanssa.

Kauppaketju Tescon tuotteita on ollut S-ryhmän osuuskauppojen valikoimissa runsaat neljä vuotta.

Brexit tuo EU:n ja Britannian väliseen kauppaan uutta byrokratiaa ja kustannuksia sen verran, että Tesco päätti lopettaa yhteistyön.

– Tescon pääliiketoiminta on Brittein saarilla, ja kun Englannin kanaaliin syntyi tullivyöhyke, yhteistyötä on vaikea jatkaa. Me olimme tässä kuunteluoppilaina, päätös oli Tescon. Tuotteita on myynnissä ensi keväälle, syksyllä tulee vielä normaaleja täydennyskuormia Britanniasta, kertoo SOK:n päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Tesco on tuonut osuuskauppoihin erilaisia kastikkeita, öljyjä, teetä ja etenkin erikoisruokavalioihin tehtyjä, muun muassa gluteenittomia tuotteita.

Tescon merkkejä on osuuskaupoissa tarjolla noin pari sataa.

Carrefourilta jo teetä tarjolla

Uusia kansainvälisiä tuotteita osuuskauppoihin tulee ranskalaisen kauppaketjun Carrefourin valikoimista. SOK aloitti yhteistyön Carrefourin kanssa viime keväänä.

– Viime viikolla tulivat ensimmäiset Carrefourin tuotteet valikoimiin, aluksi kuumia juomia ja seuraavaksi säilykkeitä, Päällysaho kertoo.

Carrefour on maailman suurimpia kauppaketjuja, ja tärkein syy yhteistyöhön on hankintavoima, jota se tuo SOK:n omien merkkien kilpailutukseen.

SOK toimii yhdessä pohjoismaisten osuuskauppojen kanssa hankintayhtiö Coop Tradingin kautta. Carrefour tuo vielä lisää voimaa neuvotteluihin kansainvälisten private label-valmistajien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat