Mainos

Brexit-neuvotteluissa päästään toiseen vaiheeseen

Brysselin EU-huippukokous on odotetusti päättänyt viedä Britannian EU-eroneuvottelut toiseen vaiheeseen. Asiasta kertoi Twitterissä hetki sitten Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk

Tämä tarkoittaa että keskeisistä ennakkoehdoista on lopulta päästy riittävän hyvään yhteisymmärrykseen ja juridiset neuvottelut voidaan alkaa. 

EU:n ja Britannian tiimit ovat ennen huippukokousta neuvotelleet erityisesti kansalaisten oikeuksista, rahasta sekä Pohjois-Irlannin rajakysymyksistä, jotka on kaikki tavalla tai toisella ratkaistava ennen kuin juridisiin neuvotteluihin voidaan lähteä. Pohjois-Irlanti on pelännyt että sille kehittyy niinsanottu "kova valtioraja" Irlannin kanssa, mitä suuri osa alueen väestöstä ei hyväksy. Asiantuntija-arvioissa onkin spekuloitu, että Pohjois-Irlannista saattaa käytännössä tulla EU:n tulliliiton osa kaikessa paitsi nimessä.

Pohjois-Irlannin kysymys on kuitenkin vaikea myös siksi, että jos sille annetaan erityisoikeuksia, samanlaisia voisivat vaatia pian myös muun muassa Skotlanti ja Wales. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.