Brasilian presidentin kanssa G20-kokoukseen matkustanut upseeri jäi kiinni Espanjassa liki 40 kilon kokaiinilasti mukanaan – "Hän työskenteli huumemuulina"

Brasilian ilmavoimien upseeri matkusti presidentti Jair Bolsonaron kanssa G20 kokoukseen. Hänet pidätettiin tiistaina, koska hänen hallussaan oli 39 kiloa kokaiinia.

Upseeri pidätettiin Sevillassa Espanjassa, kun Osakaan matkalla ollut kone teki välilaskun, Brasilian viranomaiset sanovat.

Viranomaiset ilmoittavat, että tiistaina epäiltiin ilmavoinien upseerin kuljettavan huumausaineita. CNN:n mukaan kyseessä on 38-vuotias komentaja Silva Rodrigues.

Presidentti, joka matkusti yksityisellä koneella, reagoi pidätykseen illalla Twitterissä. Hän sanoi pyytäneensä upseeria tekemään yhteistyötä espanjalaisten viranomaisten kanssa ja jos hänet todetaan syylliseksi, hän saa lain mukaisen rangaistuksen.

Varapresidentti Hamilton Mourao sanoi brasilialaisille toimittajille, että komentaja oli pätevä huumemuuli.

– On selvää, että koska hänellä oli niin paljon huumeita mukanaan, hän ei vain ostanut niitä kulman takaa ja ottanut mukaansa. Sanotaan, että hän työskenteli huumemuulina, hän sanoo.

Silva on tällä hetkellä espanjalaisten poliisien hallussa.  

Lue myös:

    Uusimmat