Mainos

Brasilia tietokonerikollisuuden luvattu maa

Krakkerointi ei ole Brasiliassa rikos, joten lainvalvojat joutuvat puuttumaan siihen vanhentuneen petoslainsäädännön avulla.

Liki 80 prosenttia maailman krakkereista on brasilialaisia, kertoo Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC verkkosivustollaan. Brasilian sisäisillä internetpetoksilla varastetaan vuosittain huomattavasti enemmän rahaa kuin perinteisillä pankkiryöstöillä. Samoin kaksi kolmannesta nettiin päätyvästä lapsipornosta syötetään sinne juuri Brasiliasta.

Sao Paolossa alkaneessa tietokonerikollisuuden torjuntaan keskittyvässä seminaarissa julkaistiin myös tilasto, jonka mukaan Brasiliasta tehtiin viime vuoden aikana liki 96 000 hyökkäystä erilaisia tietoturvajärjestelmiä vastaan. Tämä on kuusi kertaa enemmän kuin mistään muusta maasta.

Krakkerointi ei ole Brasiliassa rikos, joten lainvalvojat joutuvat puuttumaan siihen vanhentuneen petoslainsäädännön avulla. Brassikrakkerit eivät myöskään pidä itseään rikollisina, vaan sankarinörtteinä, jotka omien sanojensa mukaan murtautuvat tietojärjestelmiin suojauksen purkamisen tarjoaman älyllisen haasteen vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.