Bränditutkija paljastaa: Nämä suomalaiset menestyvät maailmalla

Bränditutkija Lisa Sounio paljastaa, mitkä suomalaiset brändit saavat maailmalla kuumimman kysynnän juuri nyt.

Bränditutkija Lisa Sounion mukaan vuoden kuumin puheenaihe maailmalla ovat äkäiset tipuset eli Angry birds.

– Niissä yhdistyy kaksi kaikenikäisten ihmisten unelmaa; yhteisöllinen pelivietti ja lapsenomaisen leikkisä habitus. Kun elämä tökkii ja on tylsää, on ihana sukeltaa tipujen syliin, verkossa tai vekottimin. Moni haluaa oikean tipun syliinsä ja siksi Rovio onkin oivaltavasti yhdistänyt internetin aineettoman maailman pehmoleluihin, paljastaa bränditutkija Lisa Sounio.

Sounion mukaan internetmaailmassa on nyt muotoutumassa muheva kupla, johon kuuluu uusien brändien syntyminen ja synnyttäminen, kiihkeällä vauhdilla.

– Internetbisneksiä myös seurataan mediassa intohimoisemmin kuin perinteisiä aloja, kuten esimerkiksi elintarvikevalmistajia, sillä internetissä on käynnissä kultakuumeen kaltainen ryntäys ja lupaus äkkirikastumisesta.

Tulevaisuus on siis internetissä, ja tuleviksi suomalaisiksi hiteiksi Sounio uumoilee kahta nimeä.

– Tulevaisuuden verkkopalvelutähdiksi povaisin esimerkiksi Thinglinkiä, joka yhdistää tuotteen ja ostopaikan tai Truliaa, joka kertoo asumisen arvoista.

Näin brändi menestyy

– Brändi on pärstää ja sielua. Se tarkoittaa että tuotteessa on aina kaksi puolta; itse ehta tuote ja se, miten siitä kerrotaan tai miltä se näyttää. Brändeissä arvostetaan 2010-luvulla aitoutta ja alkuperää. Ja internetin ansiosta brändejä voi rakentaa kuka tahansa, ennätysajassa ja ilmaiseksi.

Internetin lisäksi kuumia brändi omassa sarjassaan on esimerkiksi suomalainen koululaitos.

– Sitä tullaan kopioimaan ja katsomaan jopa Aasiasta ja Arabimaista.

Myös pienet yritykset voivat pärjätä.

– Marjoista terveystuotteita valmistava yritys, joka vie koko kapasiteettinsa Japaniin tai kaiutinvalmistaja Genelec, jonka tuotteet ovat lumonneet maailman hifistit. Näiden yritysten kannattajajoukko hoitaa markkinoinnin yrityksen puolesta, suusta suuhun ja verkossa, sillä käyttäjät ovat fanaattisen innostuneita sen ainutlaatuisiksi kokemistaan tuotteista.

Katso Angry Birds -pelin luojan Ville Heijarin haastattelu:

MTV3 Helmi

Kuvat: Timo Junttila, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja