Brad Pitt ja Nick Cave yllättivät Tampereella – maailmantähdet esittelevät taidettaan Sara Hildénin taidemuseossa

Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella avautuu huomenna Thomas Houseago – WE with Brad Pitt & Nick Cave -näyttely. Maailmantähdet olivat paikalla tänään Tampereella taidenäyttelun pressitilaisuudessa, käy ilmi näyttelyn avajaistiedotteesta.

Pittin ja Caven Tampereen-vierailusta kertoi tänään myös Helsingin Sanomat.

Los Angelesissa asuva kuvanveistäjä Thomas Houseago on tullut tunnetuksi omintakeisesta ilmaisustaan, jossa ihmishahmo yhdistyy arkkitehtoniseen rakenteeseen. Näyttely esittelee Houseagon ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. 

Houseago on noussut maailmanmaineeseen veistoksillaan, joita hän on luonut kipsistä, harjateräksestä, pronssista ja puusta. Tampereelle Houseago tuo myös uusia maalauksia sekä punapuu- ja kipsiveistoksia.

Ilman kiveen hakattuja rooleja

Yksi näyttelyn keskeisistä teoksista on monumentaaliveistos Cast Studio (2018), jonka tekemiseen osallistui Houseagon ystäviä ja kollegoita.

Yhteistyönä syntynyt veistos on kunnianosoitus taiteilijuudelle, joka kaihtaa kiveen hakattuja rooleja, ja tästä lähtökohdasta syntyi myös ajatus kutsua näyttelyyn Houseagon läheiset taiteilijaystävät Brad Pitt ja Nick Cave. Kumpikin on tullut yleisölle tunnetuksi elokuvan ja musiikin saralla, mutta nyt he tuovat ensimmäistä kertaa esille myös kuvataidettaan.

Luovien työtovereidensa taidonnäytteitä yhdistävää ideaa Houseago kutsuu WE-käsitteeksi.

Nick Caven teossarja The Devil – A Life koostuu lasitetuista keramiikkahahmoista, ja kuvaa paholaisen elämää. Brad Pittin veistoksia on näyttelyssä ensimmäistä kertaa esillä julkisesti, ja valikoima koostuu kipsi- ja silikoniveistoksia, joiden teemoihin liittyy ammuskelukohtauksia ja aseita.

Esillä on myös Pittin ensimmäinen veistos nimeltään House A Go Go (2017), joka on 46 senttimetriä korkea talorakennelma.

– Olen erittäin iloinen, että taitelijat päättivät tuoda WE-näyttelyn juuri Tampereelle. On hienoa ja harvinaista, että Tampereella päästään tutustumaan tunnetun muusikon ja tunnetun näyttelijän suurelle yleisölle aiemmin tuntemattomiin taiteellisiin puoliin, kertoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen Tampere.fi:n tiedotteessa.

Thomas Houseago: WE with Nick Cave & Brad Pitt -näyttely järjestetään Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella 18.9.2022–15.1.2023.

Lue myös:

    Uusimmat