Bottas nostaa hattua Hamiltonille – "Kaikki eivät tekisi noin"

Valtteri Bottas oli erittäin kiitollinen Lewis Hamiltonille, kun tämä päästi suomalaisen edelleen Unkari GP:n viimeisellä kierroksella.

Mercedes antoi Bottakselle ohjeen päästää Hamilton edelleen, kun Bottas ei pystynyt haastamaan Kimi Räikköstä kisan kakkossijasta. Samalla Bottas sai lupauksen siitä, että saa kolmossijansa takaisin, jos Hamiltonkaan ei onnistu ohituksessa. Näin myös tapahtui, vaikka Bottas jäi pahimmillaan sekuntien päähän tallikaveristaan.


– Kun Lewis yritti (saavuttaa Räikköstä), minulla oli paljon ongelmia kierroksella ohitettavien kanssa. Minulla kävi todella huono tuuri muutaman kaverin kanssa, olin perässä kokonaisia kierroksia ja menetin aikaa sekä rytmin.

– Kun Lewis ei onnistunut, talli piti lupauksensa, mistä olen todella iloinen ja todella kiitollinen tallille, että paikat vaihdettiin. Iso kiitos Lewisillekin, koska en usko, että kaikki tallikaverit olisivat tehneet noin, jos ajaa palkintosijasta. Tämä oli hienoa tiimiltä ja hienoa Lewisilta, Bottas kiitteli.

Hamilton puhui tiimihengestä paljon kisan jälkeen. 

– Osoitin olevani sanojeni mittainen ja myös olevani tiimipelaaja. Olen yhtä lailla tiimin jäsen, kuten kaikki muutkin. Tämä osoittaa yhtenäisyyttä. Kun elämässä tekee hyviä asioita, hyvät asiat maksavat taqkaisin, joten toivottavasti hyvän tekeminen tuottaa tulosta.

Hamilton on MM-sarjassa kakkosena ja elellään hän "antoi" kolme pistettä saldostaan pois. Se voi maksaa jopa mestaruuden.

– En osaa vielä vastata siihen. Jos häviän mestaruuden, en tiedä mitä sanon, jos kyse on kolmesta pisteestä. Mutta haluan voittaa oikealla tavalla, Hamilton painotti.


Lue myös:

    Uusimmat