Mersu-pomo myöntää vaaran: Bottaksen nostaminen kolmoseksi voi maksaa mestaruuden

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff myöntää, että Unkarin GP:n valinta voi näkyä kauden päättyessä.

Mercedes antoi Valtteri Bottakselle käskyn päästää tallikaveri Lewis Hamilton edelleen, kun suomalainen ei pystynyt ohittamaan kakkosena ajanutta Kimi Räikköstä. Hamiltonilla oli enemmän kyytiä ja hänelle annettiin mahdollisuus päihittää Räikkönen.


Kun Hamilton ei onnistunut, hän päästi kisan viimeisessä mutkassa Bottaksen takaisin edelleen, joten suomalainen oli kisassa kolmas ja Hamilton neljäs.

Vaikka päätös oli hyödyksi Vettelille, se oli Wolffin mielestä oikea. Hänen mukaansa päätös oli vaikein, jonka hän on tehnyt Mercedes-pomona. 

– Me voimme hävitä mestaruuden noiden kolmen pisteen vuoksi. Mutta tällä hengellä me olemme voittaneet kolme maailmanmestaruutta ja tulemme voittamaan lisää, Wolff sanoi Sky Sportsille.

Kisan voittanut Sebastian Vettel on MM-kärjessä 202 pisteellä. Hamiltonilla on 188 pistettä ja Bottaksella 169. 

– Teimme päätöksen täydessä ymmärryksessä. Tämä henki meillä on, ei ainoastaan radalla eikä kuljettajien osalta, vaan koko tiimissä, Wolff sanoi.

Myös Hamilton sanoi, että valinta oli oikea. Hän sanoi olevansa sanojensa mittainen mies ja teki Bottakselle tilaa, kuten oli sovittu.

– Sanoin, että jos en pääse ohi, päästän hänet takaisin. Seitsemän sekunnin hidastaminen oli hankalaa, ja pelkäsin, että menettäisin sijani Max Verstappenille, mutta onneksi niin ei käynyt, Hamilton sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat