Valtteri Bottaksen kritiikki kummastuttaa Mercedes-pomoa: "En tiedä, mitä taktiikkaa olisimme sen jälkeen voineet toteuttaa"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo ymmärtävänsä täysin Valtteri Bottaksen turhautumisen Bahrainin F1-kisan loppupuolen tapahtumista, muttei näe, miten talli olisi voinut paremmin auttaa kuskiaan.

Bottas jäi täysin sivustaseuraajan rooliin, kun hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton taisteli voiton Red Bullin Max Verstappenista.

Kolmosruudusta startannut Bottas oli koko ajan hiukan takaa-ajajana. Mercedes kuitenkin yritti rengastaktiikalla kaksoisvoittoa, mutta toisen varikkopysähdyksen viivästys oikean etupyörän irrottamisen kanssa pilasi suunnitelman.

Bottas arvosteli kisan jälkeen Mercedeksen taktiikkaa, jossa hänet tuotiin varikolle kaksi kierrosta Hamiltonin jälkeen ja annettiin samat renkaat. Tästä hänen oli mahdotonta yrittää nousua. Tallipomo Wolff ei yhdy kritiikkiin.

– Minusta mitään strategiaa ei ollut pöydällä, koska yritimme tehdä undercutia (pysähtyä Verstappenia aiemmin), myös Valtterin kanssa, Wolff pohti.

– Se taisi muuttaa kisaa hänen kohdaltaan huonompaan emmekä onnistuneet saamaan eroa kiinni kahteen kärkikuskiin. Undercut olisi varmaan voinut olla menestyksekäs, mutta meillä oli ongelmia oikean puolen mutteripyssyn kanssa. En tiedä, mitä taktiikkaa olisimme sen jälkeen voineet toteuttaa, hän kummasteli.

Pehmeämmillä renkailla Bottas olisi toki saanut toivomaansa hyökkäysasennetta, mutta tuossa kohtaa kisan puolivälin jälkeen sekään ei olisi ollut Wolffin mukaan fiksua. Mercedes taisteli tuolloin Bottaksen kanssa Verstappenia, ei Hamiltonia vastaan.

– Mediumilla ei olisi päässyt maaliin asti, ja kovat olivat keskimmäisellä stintillä kulumassa loppuun, Wolff totesi.

– Ymmärrän täysin hänen turhautumisensa autossa, kun hän saa rajatusti tietoa, ja kokee, että olisi voitu tehdä jotain toisin.

Lue myös:

    Uusimmat