Bottaksen huippunopeus ei kelvannut ennätykseksi – F1-sivustolta erikoinen perustelu

Valtteri Bottaksen Meksikon GP:ssä tekemä suoranopeus ei kelvannut formula ykkösten nettisivustolle uudeksi F1-ennätykseksi.

Bottas ajoi vauhdikkaalla radalla kisan kovimman suoranopeuden 372,5 kilometriä tunnissa. F1.com kuitenkin ilmoitti, että Williamsin suomalaiskuski jäi kaikkien aikojen ennätyslukemasta vaivaiset 0,1 km/h.

Tilastoissa nopeusennätys on edelleen Juan Pablo Montoyan nimissä Italian GP:stä 2005. On kuitenkin ristiriitaista tietoa siitä, että lukema olisi oikeasti tehty kisassa, kuten tilasto edellyttää. Kansainvälisen autoliiton FIA:n papereissa Monzan 2005 kovin tutkalukema on kirjattu nimittäin Montoyan silloiselle tallikaverille Kimi Räikköselle kirjattu 370,1 km/h.

MTV Sportin F1-selostaja Oskari Saari kaivoi arkistoista esiin asiakirjan, jossa Räikkösen nopeus on merkitty kisan nopeimmaksi. Tämä ei kuitenkaan kelvannut F1.comille. Perustelu oli varsin epämääräinen.

– Suomalainen kellotti henkeäsalpaavan 372,5 km/h Meksikon tutkaan – nopeammin kuin Kimi Räikkösen Monzan tutkanopeusennätys vuodelta 2005, mutta se uupui vain 0,1 km/h siitä, mitä Juan Pablo Montoya kellotti eri kohdassa rataa samassa kisassa.

Meksikon kisassa myös Bottaksen tallikaveri Felipe Massa (371,7 km/h) ja Force Indian Sergio Perez (370,8) ajoivat tutkaan Räikkösen vauhtia nopeammin.

Williams puolestaan ilmoitti kesäkuussa omiin mittaustuloksiinsa perustuen, että Bottas ajoi Azerbaidzhanin Bakun katuradan yli kahden kilometrin pääsuoralla karmeaa 378 km/h huippunopeutta, mutta tämäkään ei epävirallisena kelvannut uudeksi ennätykseksi.

Lue myös:

    Uusimmat