Mainos

Bosnian muslimiarmeijan entinen johtaja oikeuteen

Syytteiden mukaan Rasim Delic ei rangaissut joukkojaan raiskauksista, kidutuksista ja murhista. Delic on yksi harvoista Bosnian muslimisyytetyistä.

Bosnian muslimiarmeijan entinen johtaja Rasim Delic, joutuu tänään YK:n Haagin sotarikostuomioistuimen eteen. Delicin syytetään olevan vastuussa joukkojensa tekemistä Bosnian kroaattien ja serbien raiskauksista, kidutuksista ja murhista.

Syytteiden mukaan Delic ei rangaissut joukkojaan, vaikka tiesi väitetyistä julmuuksista ja hänen joukkojensa ulkomaisten islamistitaistelijoiden taipumuksesta väkivaltaisuuteen. Monet islamistitaistelijat tulivat Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä ottamaan osaa Bosnian sotaan vuosina 1992-95.

Syyttäjät yrittivät viime hetkellä lykätä oikeudenkäyntiä ja siirtää sen Bosnian tuomioistuimeen ajanpuutteen vuoksi. Sotarikostuomioistuimella on paineet saada työnsä valmiiksi vuoteen 2010 mennessä. Se rajoittaa syyttäjien mukaan käytyjen oikeudenkäyntien laajuutta ja tekee siten Haagin tuomioistuimesta, jossa päävastuulliset ovat syytettyinä, epäsopivan oikeudenkäyntipaikan.

Delic on yksi harvoista Bosnian muslimisyytetyistä. Pääosa Haagissa syytetyistä on ollut serbijohtajia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.