Mainos

Bosnian armeijan sotilaita tappanutta epäillään terroristiksi

Kaksi Bosnian armeijan sotilasta Sarajevossa tappanut mies on yhdistetty islamistipiireihin ja tapaus on melko varmasti ”terroriteko”, ministeri kertoo.

Sotilaat kuolivat keskiviikkona yöllä, kun mies hyökkäsi heitä kohti automaattiaseen kanssa Sarajevon lähellä. Teon jälkeen mies räjäytti itsensä, poliisi kertoo.

– Eilisillan jälkeen saatujen tietojen mukaan on lähes varmaa, että tämä on terroriteko, Emir Suljagic puolustusministeriöstä kommentoi kansallisella radiokanavalla.

Hänen mukaansa hyökkääjä oli ”todennäköisesti yhdistetty ihmisiin, joilla on radikaaleja uskonnollisia yhteyksiä ja meidän tulisi tutkia hyökkäyksen motiivia tarkemmin”.

Bosnian suurimmat sanomalehdet kirjoittivat torstaina tapauksen todistajien kuulleen hyökkääjän huutavan “Allahu Akbar” (Jumala on suuri) ennen kuin hän avasi tulen.

Tapettuaan sotilaat mies pakeni paikalta ja ampui bussia, jossa loukkaantui yksi sotilas. Lisäksi linja-auton kuljettaja ja kaksi matkustajaa saivat haavoja rikkoutuneista ikkunalaseista. Tämän jälkeen mies linnoittautui läheiseen rakennukseen.

– Kun poliisi piiritti talon, sisältä kuului räjähdys. Poliisit löysivät rakennuksesta itsensä tappaneen miehen ruumiin, poliisin edustaja Vehid Cosic kertoi medialle iskun jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.