Boris Johnsonin ja hänen koiransa söpöilylle naljaillaan Twitterissä – piikittelijöiden joukossa myös Jari Tervo: "Pääministeri kusettaa sekä koiraa että kansaa"

6:08
Britanniassa tänään poikkeuksellisen tärkeät vaalit, äänestystulos ratkaisee myös brexitin kohtalon – MTV Britanniassa seuraamassa jännittävää päivää

Britannian pääministeri Boris Johnsonin aamuinen näyttäytyminen vaaliuurnilla on kirvoittanut ihmiset naljailemaan pääministerin tarkoitusperille Twitterissä. Osaa piikittelevään keskusteluun on ottanut myös suomalainen kirjailija Jari Tervo.

Britanniassa äänestetään tänään ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa, jotka ratkaisevat muun muassa brexit-prosessin etenemisen.

Pääministeti ilmestyi Dilyn-koiransa kanssa äänestämään Lontoon keskustassa jo aamuvarhaisella. Johnsonin seurassa ollut koira kiinnittikin paikalle kerääntyneen median huomion.

Pääministeri itsekin selkeästi nautti salamavalojen räiskeestä ja hän piti huolen, että söpö hetki hänen ja Dilyn-koiran välillä ikuistetaan.

Oliko kyseessä taktinen veto?

Moni Twitter-käyttäjä on tämän päivän aikana pohtinut, oliko koiran ottaminen mukaan pääministeriltä vain tarkkaan harkittu taktinen veto: kalasteleeko Boris Johnson brittiläisten ääniä koiransa varjolla?

Twitter onkin päivän mittaan täyttynyt erilaisista huumorisävytteisistä kannanotoista ja meemeistä Johnsonin ja tämän suloisen koiran söpöilyyn liittyen.

Keskusteluun osallistui muun muassa suomalainen toimittaja Jari Tervo.

– Vaalipäivä. Pääministeri Boris Johnson kusettaa sekä koiraa että kansaa, Tervo naljaili jakamansa kuvan yhteydessä.

– Koira nuolee idioottia, eräs naljaili Tervon kanssa samaan sävyyn. 

– Uskon, että Simon Cowell äänestää Boris Johnsonin puolesta, eräs vitsaili havainnollistavan kuvan kera.

Kun itse Boris Johnson kehotti Twitter-tilillään ihmisiä äänestämään konservatiiveja vaaleissa, eräs Twitter-käyttäjä vastasi osuvasti kissa-aiheisella GIF-videolla, mitä luultavimmin vastaiskuna Johnsonin aamuiselle koiran esittelylle.

Samaiseen kehotukseen vastattiin myös koira-aiheisella videolla, jonka viesti on selvä: taktisesti äänestäjiä itselleen kalastelevasta Boris Johnsonista halutaan eroon.

Myös maan konservatiivipuolue jakoi virallisella Twitter-tilillään kuvan Johnsonista ja tämän Dilyn-koirasta. Samalla puolue muistuttaa brittiläisiä puolueen äänestämisestä. 

Tähän eräs vastasikin kuvalla, jossa koirien seurassa on isokokoinen sika. 

– Raskastan, kun näen eläimiä yhdessä, hän kirjoittaa vihjailevasti kuvan yhteydessä. 

Myös Trumpia muistettiin

Mielipidekyselyt ovat ennustaneet pääministeri Boris Johnsonin konservatiivien voittavan ja saavan enemmistön parlamentin alahuoneeseen.

Myös tähän on otettu kantaa huumorikuvan kera.

– Ja nyt, hyvät naiset ja herrat, lemmikkiapinani tanssii teille, Donald Trump sanoo meemissä osoittaen Boris Johnsonia.

Koirat ovat tuttu näky vaaliuurnilla

Boris Johnsonin esimerkin mukaisesti lukuisat äänestäjät ovat käyneet vaaliuurnilla karvaisen kaverinsa kanssa.

Siinä missä moni suomalainen jakaa sosiaalisessa mediassa kuvan vaalikahvista ja -pullasta äänestämisen jälkeen, useat britit ovat jakaneet Twitterissä kuvan, jossa koira poseeraa äänestyspaikan edessä. 

Kuvia on jaettu hästägillä #dogsatpollingstations.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja