Boris Johnson pakeni toimittajia jääkaappiin suorassa lähetyksessä – vain hetkeä aiemmin pääministerin turvamies kiroili kameroille: "Helvetti soikoon"

3:34
Pääministeri Boris Johnson ryhtyi maitomieheksi vaalikampanjoinnin viimeisenä päivänä.

Britannian pääministerin ja hänen turvamiehensä erikoinen käytös aamutelevision suorassa lähetyksessä on saanut aikaan kummastuneita reaktioita. Asiasta on uutisoitu laajalti brittimediassa.

Boris Johnson on viettänyt vaalikampanjansa viimeistä päivää muun muassa auttaen maitopullojen kuljettamisessa. Aamusella pääministeri lastasi maitopulloja kuljetusautoon West Yorkshiressä toimittajajoukon läsnäollessa.

Good Morning Britain -aamutelevision toimittaja keskeytti pääministerin puuhat ja pyysi suorassa lähetyksessä tv-kameroiden piirittämää Johnsonia ohjelman haastatteluun.

Yksi pääministerin turvamiehistä täräytti turhautuneena ilmoille kirosanan kameroiden rullatessa. Turvamies sanoi vapaasti suomennettuna "voi helvetti soikoon" (for fucks sake). Ohjelman juontajien yllättynyt reaktio oli käsinkosketeltava. Tilanten voi katsoa yllä olevalta videolta.

Johnson harppoo yllättäen kylmäkaappiin

Johnson kertoi aamuohjelman toimittajalle palaavansa haastateltavaksi aivan hetken kuluttua.

Kaikkien ihmetykseksi Johnson poistui paikalta kävelemällä mitä ilmeisimmin teolliseen pakastimeen, eikä enää palannut takaisin toimittajalauman eteen.

Video erikoisesta tilanteesta on katsottavissa muun muassa Twitterissä, jossa sen on jakanut Independent-lehti:

Jääkaappimeemit valtasivat Twitterin

Johnsonin tempaus on puhuttanut Britannian kansaa ja päättäjiä sosiaalisessa mediassa. Arvatenkin pääministerin nimi yhdistettynä erinäisiin kuviin tai videoihin jääkaapeista on tarjonnut meeminikkareille tekemistä.

Johnsonia on kritisoitu vaalikampanjansa aikana siitä, että hän jätti väliin yleisradioyhtiö BBC:n vaaleja edeltävän haastattelun, vastoin kilpailevia puoluejohtajiaan.

Johnson ei myöskään ilmaantunut Channel 4 -kanavan ilmastopaneeliin, minkä johdosta kanava korvasi hänet jääpatsaalla.

Britannian vaalit järjestetään huomenna 12. joulukuuta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja