Mainos

Boris Johnson liputtaa brexit-sopimuksen puolesta – uskoo läpimenoon parlamentissa: "Tämä tarkoittaa, että me britit voimme lähteä EU:sta yksimielisinä"

3:49
EU-johtajat ovat antaneet tukensa Britannian ja EU-komission neuvottelemalle brexit-sopimukselle

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoo suhtautuvansa luottavaisesti siihen, että erosopimus hyväksytään lauantaina Britannian parlamentissa.

Johnson vakuutti toimittajille Brysselissä, että sopimus on hyvä koko Britannialle ja kaikille sen alueille.

– Tämä tarkoittaa, että me britit voimme lähteä EU:sta yksimielisinä! Englanti, Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti – kaikki yhdessä, Johnson riemuitsee.

Britannian parlamentilla on hänen mukaansa nyt mahdollisuus viedä brexit läpi. Johnson sanoi uskovansa, että Britannian kansanedustajat äänestävät sopimuksen puolesta kunhan ovat tutustuneet siihen.

Jo nyt kuitenkin tiedetään, että sopimuksen läpimeno ei ole varmaa. Pohjois-Irlannin unionistipuolue DUP, jonka äänet ovat kriittisiä läpimenolle, on arvostellut sopimusta.

– On vaikea kuvitella huonompaa sopimusta Skotlannille. Tämä vie Skotlannin pois EU:sta, yhteismarkkinasta ja tulliliitosta – vastoin tahtoamme, Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon kommentoi. 

Brexitin kohtalo ratkeaa tulevana lauantaina – näin Britannian erokamppailu etenee

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja