Boris Johnson ja Emmanuel Macron tapasivat kasvokkain pitkän koronakevään jälkeen – näin päämiesten tervehtiminen luonnistui turvaetäisyyksien päästä

Boris Johnson ja Emmanuel Macron tapasivat kasvokkain – näin päämiehiltä luonnistui tervehtiminen turvaetäisyyksien päästä 0:44
Emmanuel Macron ja Boris Johnson näkivät ensimmäistä kertaa koronakevään jälkeen – tältä päämiesten kohtaaminen näytti!

Ranskan presidentti Emmanuel Macron teki tänään ensimmäisen ulkomaanmatkansa koronakevään jälkeen, kertoo uutissivusto CNN. 

Valtion päämies matkusti Lontooseen, jossa hän tapasi Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin kuninkaallisessa Clarence House -residenssissä. Kaksikon oli tervehdittävä toisiaan turvallisen välimatkan päästä ja lopputulos on luova, mutta myös hyvin sympaattinen. 

Katso videolta, miten päämiesten tervehtiminen onnistui turvalliselta etäisyydeltä!

Päämiehet juhlistivat II maailmansodan merkkipäivää

Vuonna 1940 rankalainen kenraali Charles de Gaulle lähetti Lontoosta yleisradioyhtiö BBC:n kautta historiallisen viestin natsien miehittämään Ranskaan ja kehotti olemaan luovuttamatta taistelua Adolf Hitleriä vastaan. 

– Mitä tahansa tapahtuukin, ranskalaisen vastarinnan liekkiä ei tule sammuttaa, eikä sitä myöskään sammuteta, kenraali sanoi aikana, jolloin saksalaisjoukot saivat ranskalaiset polvilleen Pariisissa. 

Kesäkuun 18. päivä vuonna 1940 oli ja on edelleen yksi tärkeimmistä päivistä Ison-Britannian ja Ranskan historiassa.

Sen lisäksi, että kaksikko halusivat kunnioittaa II maailmansodan 80-vuotista merkkipäivää, Johnson ja Macron keskustelevat myös koronaviruspandemian aiheuttamasta kriisistä sekä Ison-Britannian suhteesta Euroopan unioniin.

Lähteet: CNN, BBC

Lue myös:

    Uusimmat