Mainos

Boeingin tuskainen vuosi saa jatkoa – kymmeniä koneita määrättiin lentokieltoon murtumien vuoksi

Lentokonevalmistaja Boeing määrää kymmeniä koneitaan lentokieltoon rakennemurtumien takia. Jopa 50 suosittua 737NG -konetta jää maahan.

Boeing kertoi torstaina tarkastaneensa tuhat konetta, ja niistä noin viidessäkymmenessä oli havaittu murtumia.

Koneiden tarkastukset aloitettiin lokakuun alussa sen jälkeen kun Etelä-Koreassa pantiin yhdeksän 737NG -konetta lentokieltoon. Torstaina australialainen Qantas-lentoyhtiö ilmoitti huomanneensa yhdessä koneessa murtuman ja tarkastavansa sen vuoksi pikaisesti kaikki 32 muuta saman mallin konettaan.

Sekä Qantas että Boeing vakuuttivat, ettei murtumista ole vaaraa matkustajille.

– Emme koskaan käyttäisi lentokonetta, jos se ei olisi turvallista, Qantasin lentokoneiden kunnossapidosta vastaava Chris Snook sanoi.

Surkea ja tuskainen vuosi

Boeingin kannalta huolestuttavinta oli, että konetta, jossa Qantas havaitsi murtumat, oli käytetty verrattain vähän. Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset ovat määränneet Boeingia tarkastamaan vain koneet, joilla on takanaan yli 30 000 lentoa.

Australian lentomekaanikkojen liiton edustaja Steve Purvinas vaati, että kaikki 737NG -koneet pannaan heti lentokieltoon. Snookin mukaan moinen olisi turhaa liioittelua, sillä murtumat eivät suoraan vaaranna lentoturvallisuutta.

Murtumat on löydetty osasta, joka varmistaa siipien kiinnitystä runkoon.

Boeingin vuosi on ollut tuskainen. Keväällä yhtiö joutui panemaan kaikki 737 Max -koneensa lentokieltoon sen jälkeen kun niille oli sattunut kaksi onnettomuutta, joissa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Onnettomuuksiin vaikutti ainakin välillisesti koneiden uusi sakkauksenestojärjestelmä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja