Mainos

Boeing yrittää pelastaa 737 Max -konetyypin mainetta: Vastavalmistunut kone komeili varikolla uusi nimi kyljessään – ilmaan ei välttämättä asiaa ennen ensi vuotta

5:03
Video: Boeingin turmakoneesta löytyi uusi vakava turvallisuusriski – Suomalainen liikenneprofessori: Boeing jätti kertomatta lentäjille olennaista tietoa ohjelmistosta

Lentokonevalmistaja Boeingin on huhuttu vaihtaneen Indonesian ja Etiopian lentoturmissa mukana olleen Boeing 737 Max -konetyypin uudeksi nimeksi 737-8200. 

Lentokonevalmistaja Boeing yrittää pelastaa pahasti ryvettyneen 737 Max -konetyypin mainetta. Maailmanlaajuisessa lentokiellossa olevaa konetyyppiä valmistetaan edelleen lentoyhtiöiden tilauksesta, mutta ilmeisesti uudella nimellä.

Twitteriin jaetuissa kuvissa näkyy, kuinka entisen 737 Max:in kyljestä on pudotettu Max-sana pois ja korvattu se numerosarjalla 737-8200.

Tilauksia valmistetaan edelleen

Sosiaaliseen mediaan jaetuissa kuvissa Boeingin pihalla seisova kone on maalattu lentoyhtiö Ryanairin väreihin.

Ryanair on tilannut Boeingilta yhteensä 135 lentokonetta, joista ensimmäisten on tarkoitus valmistua syksyyn mennessä. 

Kumpikaan yhtiöistä ei ole kommentoinut vielä nimenmuutosta, mutta ryvettyneen turmakonemallin maineen kohotus ei ole täysin uusi asia. Esimerkiksi toukokuussa British Airwaysin omistajayhtiö International Airlines Group kertoi tilanneensa Boeingilta 200 B737 -mallin koneita. Koneet olivat todellisuudessa Max-mallia. 

Paluu ilmoihin voi tapahtua vasta vuonna 2020

Boeing 737 Max -koneilla tapahtui lyhyen ajan sisällä kaksi tuhoisaa onnettomuutta, ensin lokakuussa Indonesiassa ja sitten maaliskuussa Etiopiassa. Turmissa kuoli yhteensä 346 ihmistä.

Amerikkalaisen Wall Street Journalin mukaan 737 Max-konetyypin paluu ilmoihin voi venyä jopa vuoteen 2020, sillä turmien jälkeen vaaditut ohjelmistokorjaukset ja muut toimenpiteet vievät aikaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja