Mainos

Boeing 757-koneiden happilaitteissa vikaa

Boeing 757 lentokoneiden happilaitteista on löydetty vika. Boeing-yhtiö kiistää vian.

Boeing 757

Yhdysvaltain lentoliikennettä valvova liittovaltion ilmailuvirasto FAA on määrännyt Boeing-koneiden 757-mallin erityistarkastukseen, sillä niiden happigeneraattoreissa epäillään asennusvikaa. Vika on ilmennyt laitteissa, jotka tuottavat happea matkustajille roikkuviin, jos ilmanpaine koneen sisällä laskee.

FAA:n mukaan happilaitteiden vika huomattiin Yhdysvalloissa viime heinäkuussa, jolloin onnettomuuden seurauksena koneen sisällä ilmanpaine putosi eivätkä matkustamon happilaitteet toimineetkaan.

Boeing-yhtiö kiistää epäilyt valmistusvirheestä. Sen mukaan ei ole tiedossa yhtään onnettomuutta, joka olisi johtunut viasta koneessa - pikemminkin virheen on tehnyt asentaja, joka on unohtanut irrottaa laukeamisen estävän varmistuspinnan asentaessaan generaattoreita paikalleen.

Finnair ei ole huolissaan

Finnairilla B757-koneita on viisi. Insinööri Pertti Heikkinen B757-tyyppitoimistosta kertoi tänään STT:lle, ettei heillä ei ole syytä epäillä vikaa Finnairin koneissa, sillä niihin happigeneraattorit on asentanut valmistaja itse.
Finnair on asettanut omille tarkastuksilleen takarajaksi kesäkuun. FAA:n määräys oli, että laitteet on tarkastettava syyskuuhun mennessä.

-Ilmeisesti kyseessä on yksittäinen huoltovirhe, mutta nyt halutaan varmistaa, että kaikki on kunnossa, Heikkinen sanoo. Tarkistukset eivät vaikuta Finnairin liikenteeseen vaan ne tehdään normaalin huollon yhteydessä.

B757-koneita käytetään pääasiassa etelän lomalentoihin. Jos kävisi niin, että ilmapaine korkeuksissa laskisi ja generaattorit eivät toimisi, Heikkisen mukaan tilanne ei kuitenkaan olisi kuolemanvakava.

-Jos ongelmia ylhäällä tulee, niin sitten tullaan ilman muuta heti alas. Generaattorit varmistavat hapensaannin vain vähän aikaa. Mitään välitöntä vaaraa ei aiheudu, vaikka ei se tietysti hyvä ole, jos ne eivät toimi. Heikkisen mukaan happigeneraattoreita ei ole tarvittu hätätilanteessa kertaakaan sen jälkeen kun hän aloitti työt Finnairissa viisitoista vuotta sitten.
(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.