Blueskitaran taituri Jeff Healey kuoli

Kanadalainen blueskitaristi ja -laulaja Jeff Healey on kuollut. Erikoisesta soittotavastaan tunnettu sokea muusikko menehtyi syöpään Torontossa eilen.

Healeyn oli määrä olla ensi kesänä Imatra Big Band Festivalin bluesillan pääesiintyjä. IBBF ilmoitti tänään, että bluesillan vetonaulaksi etsitään uutta artistia.

Jeff Healey, 41, soitti istualtaan kitara vaakatasossa sylissään. Soittotapa oli samantapainen kuin kanteleella tai pedal steel -kitaralla.

Healey kärsi syntymästään lähtien silmien pahanlaatuisesta kasvaimesta, retinoblastoomasta. Hänellä todettiin myöhemmin niin ikään keuhkosyöpä ja sarkooma.

Kitarataituri julkaisi esikoisalbuminsa nimeltä See The Light vuonna 1988. Hänen ensimmäinen hittinsä oli nimeltään Angel Eyes.

Healeyn myöhempiä menestyskappaleita olivat How Long Can A Man Stand sekä cover-versio Beatles-sävelmästä While My Guitar Gently Weeps. Muusikko ehti saada valmiiksi uuden albuminsa nimeltä Mess Of Blues. Levy julkaistaan tänä keväänä.

Jeff Healey kävi esiintymässä Suomessa useita kertoja. Hän soitti Pori Jazzissa vuosina 1990, 1993 ja 2000 sekä Puistobluesissa 1997.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat