Blogi paljasti: Näin vaarallisesti lentokentän vartaloskanneria huijataan!

Bloggaaja paljasti yksinkertaisuudessaan järkyttävän turvallisuusaukon niin sanotuissa uusissa nakuskannereissa, joilla lentomatkustajia turvatarkastetaan muun muassa Yhdysvalloissa. Hän uskoo, että tyrmistyttävän porsaanreiän ovat tajunneet terroristitkin.

Amerikkalainen insinööri Jonathan Corbett on paljastanut blogissaan, kuinka hän sai vietyä metallirasian turvatarkastuksen läpi kahdella eri lentokentällä ilman ongelmia, brittilehti Daily Mail uutisoi. Corbett on julkistanut videon, jossa hän näyttää kuinka onnistui tempussa ujuttamalla metallikotelon paitaansa tikatun sivutaskun sisässä.

Paljastus on kiusallinen, sillä uudet, kohutut turvalaitteet ovat kustantaneet yli miljardi dollaria.

Helppo temppu

Salaisuus on sangen simppeli: nakuskannerissa henkilön vartalonmuoto erottuu vaaleana mustaa taustaa vasten. Esineet, jotka on sijoitettu suoraan edestäpäin katsottuna vartalon päälle tai taakse, erottuvat kuvasta tummina alueina, mutta vartalon sivuun, ääriviivoille, piilotetut esineet sekoittuvat mustaan taustaan.

Corbettin mukaan hänen matkansa olisi tyssännyt vanhanaikaiseen, piippaavaan metallinpaljastinporttiin. Hän uskoo, että terroristitkin ovat tajunneet saman porsaanreiän ja pitää uusia skannereita suorastaan vaarallisina.

Euroopan unioni on jo ehtinyt kieltää nakuskannereiden käytön lentokentillä: ei tosin hölmön turvallisuuspuutteen vaan mahdollisen syöpäriskin takia.

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat