Mainos

Bjarne säikähti armeijan rantautumista kotisaarelleen – tapaus nousi uutiseksi ulkomailla

Bjarne Winbergin kotisaareen ilmoittamatta rantautuneista sotilaista on kirjoitettu jo monissa ulkomaisissa medioissa. Uutisissa on Winbergin mukaan kuitenkin hieman liioiteltu: hän ei erehtynyt pitämään sotaharjoitusta invaasiona.

Eilen Bjarne Winberg huomasi, että hänen antamansa haastattelu siitä, että armeijan miehiä rantautui sotaharjoituksen yhteydessä yllättäen hänen kotisaarelleen, oli levinnyt ympäri maailman. Asiasta kirjoitettiin BBC:tä ja Daily Mailia myöten.

Winbergin mukaan kansainvälisten lehtien jutuissa liioiteltiin kuitenkin hieman. Winberg ei suinkaan luullut sotaharjoitusta invaasioksi, kuten lehdet kirjoittavat.

– En nähnyt univormuja pimeässä. Ennemmin ajattelin siihen suuntaan, että he saattaisivat olla rikollisia. Mutta se ei varmaan olisi kansainvälisesti kiinnostavaa, Winberg nauraa.

Viime viikolla armeijan vene rantautui harjoituksensa yhteydessä Kamsholmeniin, Winbergin kotisaarelle. Winberg meni vastaan katsomaan, koska suuren veneen rantautuminen saareen on harvinaista – ja näki miehiä, jotka nousivat maihin ja juoksivat metsään reput selässä ja aseita kantaen.

Winberg säikähti ja lähti saaresta. Hän soitti hätänumeroon ja myöhemmin merivartiosto soitti takaisin kertoen, että kyse oli ollut sotaharjoituksesta.

– Kävi kyllä mielessä, että se olisi saattanut olla armeijan harjoitus, mutta niistä yleensä tiedotetaan etukäteen eikä alueella ole yleensä ollut harjoituksia. Tämä yllätti, Winberg selittää.

Puolustusvoimilta kommentoitiin eilen Ilta-Sanomille, että Kamsholmeniin rantautumista ei ollut suunniteltu.

Winbergin kotisaareen rantautumisesta kirjoitti ensimmäisenä Östnyland.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.