Perhe myi kaiken kotiaan myöten ja laittoi rahat bitcoiniin – nyt hollantilaisperhe matkustaa ympäri maailmaa

10:00
Video kertoo: Mikä on virtuaalivaluutta Bitcoin?

Olisiko tässä oikotie suuriin rikkauksiin? Bitcoinin hurjat kurssinousut ja -laskut ovat saaneet monet pohtimaan tätä kysymystä. Hollantilaisessa perheessä ei jääty vuonna 2017 pohtimaan vaan toimittiin.

Yhdysvaltalaismedia CNBC on tehnyt seurantajutun perheestä, josta sivusto uutisoi 2017. Silloin viisihenkinen perhe myi käytännössä kaiken mitä omisti, kotitaloa ja kenkiään myöten.

Rahat laitettiin sen jälkeen kokonaisuudessaan kiinni virtuaalivaluutta bitcoiniin. Alkuperäisellä sijoitushetkellä yhden bitcoinin arvo oli noin 900 dollaria.

Nytkään perhe ei omista omaa kotia, vaan matkustaa ympäri maailmaa – jakamassa kryptovaluuttojen ilosanomaa. Perheen isä Didi Taihuttu kertoo uskonsa bitcoiniin olevan horjumatonta.

Pian alkusijoituksen jälkeen 2018 bitcoinin kurssi romahti, mutta tämä sai Taihuttun vain sijoittamaan lisää virtuaalivaluuttaan.

Huippu sadassa tonnissa

Taihuttu kertoo uskovansa bitcoinin olevan nousussa, jonka huippu on vähintään 100 000 dollarin kohdalla. Vuoteen 2022 mennessä kurssi voi hänen mukaansa olla jopa 200 000.

Tällä hetkellä yhden bitcoinin arvo on noin 20 000 dollaria.

Galaxy Digital -yhtiön toimitusjohtaja Mike Novogratz ei ole aivan yhtä huimapäinen, mutta uskoo bitcoinin nousevan ensi vuoden aikana 60 000 dollariin.

Citibankin asiakkaille toimitetun ennusteen mukaan ollaan tosin vieläkin hurjemmissa luvuissa, heidän laskelmansa ennustavat joulukuulle 2021 kurssilukemaa 318 000 dollaria.

Hurja muutos

Hurjan nousun takana on valtaisa muutos. Vuonna 2017 bitcoiniin suhtauduttiin vielä skeptisesti suurten ja perinteisten pelureiden suunnasta.

Nyt bitcoiniin sijoittavat esimerkiksi Stanley Druckenmiller ja Paul Tudor Jones. Maksuvälittäjät kuten Square ja PayPal ovat myös lisäämässä bitcoin-toimintoja palveluihinsa.

Taihuttu uskookin PayPaylin olevan yksi ratkaisevista tekijöistä bitcoin-kurssin tulevassa rakettimaisessa nousussa, sillä yhtiön pitää hankkia bitcoineja jostakin 350 miljoonalle asiakkaalleen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja