Bisnesguru neuvoo: Tätä et saa pelätä koskaan liikaa

– Sinun ei pitäisi koskaan pelätä epäonnistumista, tiiviistää menestymisen avaimet Guy Kawasaki MTV Live Stagella.

Yhdysvaltalainen riskisijoittaja Guy Kawasaki puhui tänään Nordic Business Forumissa Helsingissä ja vieriali myös MTV Live Stagella puhumassa menestyksestä.

Tapahtuma alkoi tänään ja yritysseminaariin odotetaan yli 5000 seminaarivierasta kahden päivän aikana.

– Tärkein periaate on, että ei pysähdy ikinä. Aina pitää olla muutoksessa ensimmäisenä, Kawasaki avaa keinoja, joilla meistä jokainen voi menestyä.

Oli kyseessä sitten sähköisen lennättämisen kehitys lopulta älypuhelimeksi, tai pergamentin kehitys tekstitiedostoksi sähköpostiin, niin Kawasaki kehottaa olemaan se ensimmäinen.

– Tärkeintä on päästä seuraavaan hypähdykseen ensimmäisenä tai jopa itse luoda se hypähdys.

– Negatiivinen keino on se, että sinun pitää muuttua jottet kuole. Se on toisaalta kaikista tehokkain keino. Apple teki sen aikaisemmin ja se teki hyvää, Kawasaki muotoilee.

Esimerkiksi riskisijoittaja nostaa tällä hetkellä valtavassa skandaalissa rypevän autovalmistaja Volkswagenin. Volkswagen on myöntänyt, että 11 miljoonaan sen dieselautoon on asennettu päästömittauksia vääristelevä ohjelmisto.

– Usko pois, kymmenen vuoden päästä tulemme sanomaan, että tämän hetkinen päästöskandaali on parasta mitä Volkswagenille on tapahtunut, Kawasaki toteaa varmana.

Epäonnistuminen on kuitenkin se, mitä me kaikki pelkäämme. Kawasaki toistaa lauseensa, että epäonnistumista ei saa pelätä - ainakaan liikaa.

– Mutta sinun pitäisikin epäonnistua, koska jos et koe niitä, olet minusta tyhmä.

– Sinun pitäisi tietyllä tasolla välttää epäonnistumista, mutta et saa elää liian turvallisesti.  Sinun pitää pelätä epäonnistumista, mutta silti yrittää. Vaikka epäonnistumisprosentti olisi vaikka 90, niin sinun pitäisi silti yrittää. On sanonta, että joko onnistut ja menestyt, tai sitten opit jotain, avaa hän näkemystään.

Kawasaki on kirjoittanut useita kirjoja ja hän on tunnettu tietotekniikkatuotteiden markkinoinnin kehittäjänä.

– Jos et ota riskejä epäonnistumisen pelossa, niin epäonnistut varmasti. Kysymys on aina rohkeudesta, Kawasaki sanoo.

Parhaita paloja voi seurata myös suorana MTV Uutisten nettisivuilla suorana ja tallenteina.

Nordic Business Forum huikea kasvutarina 8:42

MTV Uutiset seuraa Nordic Business Forumia tiiviisti myös Twitterissä. Toimittajat Antti Mälkönen ja Salla Vuorikoski raportoivat koko päivän omilla tileillään - lisäksi voit seurata kaikkia #nbforum2015-twiittejä.

Katso myös, miten Kauppalehdessä nähdään tapahtuma: 

Lue myös:

    Uusimmat