Biden on luottavainen, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy sotilasavun Ukrainalle

Biden Trumpin Nato-puheista: Tyhmiä ja häpeällisiä 0:33
Biden kommentoi aiemmin tällä viikolla Trumpin huomiota keränneitä Nato-puheista.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden suhtautuu luottavaisesti siihen, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy uuden sotilasapupaketin Ukrainalle. Biden kertoi näkemyksestään lauantaina Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille.

Joe Biden kertoi kaksikon keskustelusta toimittajille lauantaina Delawaressa. Samalla hän painotti, että olisi absurdia ja epäeettistä, jos yhdysvaltalaispäättäjät eivät saisi hyväksyttyä kongressiin jumiutunutta tukipakettia.

Bidenin mukaan Ukraina voi menettää lisää alueita Venäjän hyökkäyksille, jos Yhdysvallat ei saa autettua liittolaistaan.

"Kongressi tekee viisaan päätöksen"

Biden painotti lauantaina, että olisi absurdia ja epäeettistä, jos yhdysvaltalaispäättäjät eivät saisi hyväksyttyä kongressiin jumiutunutta tukipakettia.

– Olen kiitollinen siitä, että minulla on presidentti Bidenin täysi tuki. Uskon myös siihen, että Yhdysvaltain kongressi tekee viisaan päätöksen, Zelenskyi kirjoitti viestipalvelu X:ssä Bidenin kanssa käymänsä puhelun jälkeen.

Bidenin mukaan hän tai kukaan muukaan ei voi olla varma siitä, etteikö Ukraina voisi menettää lisää alueita Venäjän hyökkäyksille, jos Yhdysvallat ei saa autettua liittolaistaan.

Avdijivkan menettämisen jälkimainingeissa Valkoinen talo sanoi Ukrainan joutuneen vetäytymään Avdijivkasta Yhdysvaltain tuen puutteen takia. 

– Ukrainalaiset sotilaat joutuivat annostelemaan ammuksiaan kongressin toimimattomuuden vuoksi hupenevien tarvikkeiden takia, Valkoinen talo kuvaili vetäytymiseen johtaneita syitä lausunnossa.

Trumpin liittolaiset jarruttavat tukea

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris ja ulkoministeri Antony Blinken ovat pyrkineet loppuviikosta vakuuttamaan länsimaisia ​​liittolaisia Saksassa ​​Münchenin turvallisuuskonferenssissa siitä, että Yhdysvaltain tuki Ukrainalle ​​jatkuisi.

Yhdysvaltain viimeisimmät tuet liittolaiselleen ovat jo ehtineet ehtyä, ja Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin liittolaiset ovat pysäyttäneet 60 miljardin dollarin sotilasapupaketin etenemisen maan edustajainhuoneessa.

Trump vastustaa Ukrainan auttamista ja hän käytti tuoreeltaan vaikutusvaltaansa torpatakseen Yhdysvaltain rajauudistusta koskeneen lakiesityksen, joka oli nivottu Ukrainan lisäavun kylkeen.

Senaatin jo hyväksymä kymmenien miljardien sotilasapupaketti ei edustajainhuoneen republikaanisen puhemiehen Mike Johnsonin mukaan tule edustajainhuoneeseen äänestykseen, ellei pakettiin lisätä myös Yhdysvaltain rajapolitiikkaan liittyviä asioita.

Lue myös:

    Uusimmat