Biden kertoo peruvansa Trumpin veronleikkaukset vain rikkailta – Trump ja Biden pitivät omat televisioidut vaalitilaisuutensa

2:01
Ei sopua yhteisestä väittelystä – Presidenttiehdokkaat pitivät omat televisiokeskustelunsa! Katso video

Televisioitua vaalitilaisuuttaan Yhdysvalloissa pitävä demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden kertoi kysyttäessä, että hänen lupauksensa perua presidentti Donald Trumpin kauden veronleikkaukset koskee vain rikkainta väestönosaa.

Bidenin ja Trumpin samaan aikaan pidettävistä vaalitilaisuuksista kertovat muun muassa CNN ja Guardian.

–  Kun puhuin Trumpin veronleikkauksista, niistä 2 biljoonasta noin 1,3 biljoonaa meni rikkaimman prosentin kymmenykselle. Niiden perumisesta minä puhun, en kaikista veroleikkauksista, Biden sanoi.

Veronleikkausten yli 2 biljoonan dollarin arvioitu kustannus on laskettu 10 vuoden ajalta.

Biden joutui puolustautumaan

Biden on luvannut, ettei hänen verosuunnitelmansa kasvattaisi kenenkään alle 400  000 dollaria vuodessa ansaitsevan veroja, mutta arvostelijoiden mukaan veroleikkausten peruminen kuitenkin käytännössä kasvattaisi myös keskiluokan verotusta.

Vaalitilaisuudessa Biden joutui puolustamaan myös aiempaa sanomistaan, jonka mukaan afroamerikkalainen äänestäjä "ei ole musta" jos ei osaa valita hänen ja Trumpin väliltä. 

Kun häneltä kysyttiin sitä, miksi mustien amerikkalaisten pitäisi äänestää häntä, Biden mainitsi olevansa sitoutunut oikeusjärjestelmän ongelmien ja taloudellisen epätasa-arvon korjaamiseen, ja että näillä alueilla hän on selvästi istuvaa presidenttiä parempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja