"Ehkä tein testin, ehkä en" – Trump väisti kysymyksen siitä, testattiinko häntä koronatartunnan varalta ennen vaaliväittelyä

Televisioitua vaalitilaisuutta pitävä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei antanut selkeää vastausta kysymykseen siitä, testattiinko häntä koronatartunnan varalta ennen väittelyä Joe Bidenia vastaan. Asiasta kertoo CNN.

Trump kertoi lähetyksessä, ettei hän muista testattiinko häntä väittelypäivänä tai sitä edeltäneenä päivänä. 

–  En tiedä, en edes muista. Minua testataan koko ajan, sen voin sanoa. Väittelyn jälkeen, kaiketi päivää myöhemmin, Trump totesi kysyttäessä siitä, testattiinko häntä väittelypäivänä.

Kun häneltä kysyttiin noudattiko hän vaaliväittelyn sääntöjä tekemällä testin, presidentti sanoi "todennäköisesti tein, tein testin päivää aikaisemmin".

Kun häneltä pyydettiin tarkennusta, hän jätti jälleen vastaamatta.

–  Ehkä tein testin, ehkä en, Trump sanoi.

Trump kertoi vaalitilaisuudessaan, ettei hänellä ole enää lainkaan koronatartunnan oireita. Presidentti vietti kolme päivää sairaalassa koronavirustartunnan vuoksi.

Valkoisen talon edustajat ovat aiemminkin väistelleet kysymystä Trumpin viimeisestä negatiivisesta testituloksesta ennen tartunnan toteamista.

Trumpilla todettiin koronatartunta pian sen jälkeen, kun presidenttiehdokkaat olivat kohdanneet toisensa vaaliväittelyssä syyskuun lopulla.

Väisteli myös kysymyksiä valkoisesta ylivallasta ja QAnonista

Lähetyksessä Trump oli tuttuun tapaansa välttelevä myös kysyttäessä sitä, tuomitseeko hän valkoisen ylivallan kannattajat. Trump ihmetteli sitä, miksi Bidenia ei pyydetä tuomitsemaan vasemmistolaista Antifa-liikettä.

– Tuo kuulostaa väistöltä, ankkuri totesi.

–  Kuunteletko edes? Tuomitsen valkoisen ylivallan, presidentti sanoi.

Trump ei myöskään taipunut tuomitsemaan QAnon-salaliittoteoriaa, jonka kannattajat uskovat muun muassa siihen, että Trump käy salaista sotaa demokraattijohtoista saatananpalvojapedofiilien joukkoa vastaan.

–  En tiedä mitään QAnonista. Ainoa asia, jonka olen kuullut, on että he ovat tosi vahvasti pedofiliaa vastaan. Olen samoilla linjoilla siitä, Trump sanoi.

Ankkurin taivuttelussa Trump kuitenkin suostui sanomaan, että hyväksyy vallasta luopumisen rauhanomaisesti, mikäli häviää vaalit.–  Vastaus on kyllä, hyväksyn – – mutta haluan rehelliset vaalit. Niin haluavat kaikki, Trump sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja