Betty Whiten pitkäaikainen ystävä kunnioittaa tähteä koskettavalla kirjoituksella: ”Olemme oikeassa kutsuessamme häntä kansallisaarteeksi”

Betty White on kuollut – Tyttökullat-sarjasta tuttu näyttelijä olisi täyttänyt pian 100 vuotta 0:50
Betty White kuoli vajaa kuukausi ennen 100-vuotissyntymäpäiväänsä.

Betty Whiten pitkäaikainen ystävä kirjoitti tunteikkaan muistokirjoituksen näyttelijälegendasta.

Viime vuoden lopulla, juuri ennen 100-vuotissyntymäpäiväänsä menehtynyt näyttelijä Betty White jätti aukon monen ihmisen elämään.

Whiten kunniaksi on kirjoitettu useita muistokirjoituksia, joista tuorein on tämän pitkäaikaisen ystävän, laulaja ja kirjailija Tom Sullivanin kynästä.

Sullivan ja White ehtivät tuntea toisensa 54 vuotta.

Kirjoitus julkaistiin Betty Whiten Instagram-tilillä, jonne on tarkoituksena jatkossakin julkaista Whiten huikeaa elämää juhlistavia kuvia ja muistoja.

White löysi Sullivanin vaimon

Tom Sullivanin pitkässä ja tunteikkaassa kirjoituksessa kerrotaan, miten Betty White aikoinaan auttoi miehen alkuun urallaan viihdeteollisuudessa ja miten White jopa suostutteli Sullivania alkamaan tapailemaan nykyisen vaimonsa kanssa. 

– Olemme oikeassa kutsuessamme häntä kansallisaarteeksi. Sullivanin perheelle hänen vaikutuksensa on kuitenkin niin syvästi intiimi, että en ole varma voidaanko sydämissämme olevaa reikää ikinä korjata, Sullivan kirjoittaa.

Jos julkaisu Tom Sullivanista perheensä ja Betty Whiten kanssa ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syntyjään sokea Sullivan kertoo kirjoituksessa tavanneensa Whiten ja tämän aviomiehen Allen Luddenin laulaessaan pienellä klubilla Cape Codissa. White ja Ludden esiintyivät paikkakunnalla näytelmässä.

– He tulivat esitystensä jälkeen pieneen klubiini nauttimaan juomia ja simpukkakeittoa, ja minulla oli ilo laulaa heidän lempikappaleitaan, liittyä heidän seuraansa drinkeille ja kuin sieni imeä heidän viisauksiaan viihdealasta. 

Sullivanin mukaan hän ei ollut ikinä todistanut samankaltaista rakkautta, kuin Whiten ja Luddenin välillä oli. Mies pohtii, että oli Whitelle varmastikin luonnollista etsiä samankaltaista onnea myös hänelle.

– Se oli Betty joka valitsi Patty Steffenin joukosta nuoria naisia, jotka olivat tulleet kuuntelevan minun lauluani ja muistan tarkalleen, mitä hän sanoi. "Tom, jos voisit nähdä miten tämän tytön silmät katsovat sinua, et ikinä tapailisi ketään muuta". Hän oli totisesti oikeassa, Patty ja minä olemme olleet naimisissa 53 upeaa vuotta. Ja se oli vain alkua Bettyn roolille elämissämme, Sullivan kirjoittaa.

White antoi Sullivanin koiralle uuden elämän

Sullivan kirjoittaa, että nimenomaan White ja Allen Ludden avasivat hänelle ovia viihdeteollisuudessa. Miehen mukaan White oli enemmän innoissaan kuin hän itse, kun pääsi esiintymään ensimmäistä kertaa legendaarisessa The Tonight Show Starring  Johnny Carson -ohjelmassa.

Sullivanilla ja Whitella oli myös yhteisiä kirjaprojekteja, joista yksi liittyi Sullivanin vanhaan opaskoiraan, Dinahiin. Sullivanin matkustellessa ympäri maata, Dinah oli jo liian vanha kulkeakseen mukana, eikä pystynyt enää selviytymään velvollisuuksistaan.

– Betty on usein sanonut, ettei vieläkään usko, mikä tuli olemaan seuraava askel suhteessamme, Sullivan kirjoittaa.

White nimittäin ehdotti, että iäkäs Dinah koira tulisi kuntoutumaan hänen luokseen, sillä hän oli juuri menettänyt aviomiehensä.

– Mutta Betty ei vain kuntouttanut kultaistanoutajaa, vaan teki Dinahista tähden. Isosta koirasta ei tullut pelkästään Bettyn jatkuva kumppani hänen monissa tv-ohjelmissaan, vaan myös jäsen Bettyn eläinperheessä, Sullivan kirjoittaa.

Sullivanin mukaan Betty on rahoittanut viimeisen 20 vuoden aikana vuosittain opaskoiran kouluttamisen Dinahin muistoksi.

Sullivan ja White kirjoittivat yhdessä Dinahista myös kirjan: The Leading LadyDinah's Story, joka julkaistiin vuonna 1991.

"Loppumaton älyllinen uteliaisuus"

Sullivan ylisti kirjoituksessaan myös Whiten lämmintä suhdetta Sullivanin lapsiin sekä Whiten merkittävää ja pyytteetöntä työtä eläinten oikeuksien hyväksi.

Betty White oli koko elämänsä erittäin eläinrakas. Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hänen mielenkiinnon kohteidensa laajuus ja loppumaton älyllinen uteliaisuus sallivat hänen olla täysin mukana kaikissa hänen elämänsä osa-alueissa aina menehtymiseensä saakka tänä kaikkein surullisimpana uudenvuodenaattona, Sullivan kirjoittaa.

Vaikka Whiten jättämää aukkoa onkin mahdoton täyttää, Sullivanin mukaan Whiten opit ja tämän humaanisuus pysyvät heidän matkassaan.

Lähde: People, Instagram 

Lue myös:

    Uusimmat