Bernie Sanders on nyt demokraattien ykkössuosikki presidenttiehdokkaaksi

1:33
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kommentoi Sandersin mahdollisuuksia.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva senaattori Bernie Sanders johtaa nyt valtakunnallisia mielipidemittauksia, kertoi uutiskanava CNN.

CBS Newsin ja YouGov-mielipidemittauslaitoksen tuoreen mittauksen mukaan 28 prosenttia demokraattien esivaaliäänestäjistä kannattaa nyt Sandersia.

Kakkosena oli senaattori Elizabeth Warren 19 prosentilla ja kolmosena ex-varapresidentti Joe Biden 17 prosentilla. Kysely tehtiin ennen kuin Sanders voitti Nevadan vaalikokouksen äänestyksen.

Kun valtaosa Nevadan äänistä oli maanantaina laskettu, Sanders oli saanut niistä liki 47 prosenttia. Toiseksi eniten ääniä sai Biden, runsaat 20 prosenttia, ja kolmantena oli ex-pormestari Pete Buttigieg vajaalla 14 prosentilla.

Buttigiegin kampanjaorganisaation mukaan Nevadan tuloksissa oli huomattavia epäselvyyksiä, jotka veivät häneltä runsaasti ääniä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.