Bernie Ecclestone vinoilee Ferrarille "italialaisuudesta"

Formula ykkösten kaupallisen johtajan tehtävistä syrjäytetty Bernie Ecclestone täräyttää, että Ferrari ei voita mestaruuksia, koska talli toimii liian italialaisesti.

Kimi Räikkönen on viimeisin kuljettaja, joka on voittanut Ferrarilla mestaruuden oltuaan ykkönen 2007. Valmistajien mestaruuden Ferrari on viimeksi voittanut 2008.

Ecclestonen näkemyksen perusteella Ferrari on palannut 1990-luvun alkupuolen tilaansa, jolloin italialaiset vastasivat tallin operatiivisesta toiminnasta, eikä menestystä tullut.

– Se on liian italialainen. Sanoin jo, että on paluuta vanhaan, Ecclestone sanoi ESPN:lle.

Michael Schumacherin tulo talliin 1996 nosti Ferrarin huipulle neljässä vuodessa. Tallipäälikkö Jean Todt ja tekninen johtaja Ross Brawn olivat menestyksissä tietysti isoissa rooleissa.

– Todt oli siellä ja hän piti asioista vähän huolta, joten ei ollut liian italialainen. Ja Michaelkin (Schumacher) pyöritti tallia, joten oli erilaista. Nyt heiltä puuttuu sellaista perustaa, väittää Ecclestone.

Mercedes on dominoinut F1-sarjaa viime vuodet, vaikka Ferrari kahden viime kauden aikana onkin lyönyt kiilaa. Ecclestone näkee Mercedeksen voittavan, koska siellä keskitytään vain kilvanajoon.

– Ferrari menee vähän eri suuntaan kuin Mercedes, eikö menekin?  Mercedeksen tiimi keskittyy puhtaasti kilvanajoon. Asialla ei ole mitään tekemistä valmistajan kanssa.

Ecclestonen mielestä Ferrarin pääbisnes eli urheiluautojen valmistaminen on liiaksikin sidoksissa Ferrarin F1-projektiin.

– Ferrari keskittyy autojensa tuotantoon yhdistäen sen enemmän tai vähemmän heidän F1-suorituksiinsa. Sitä pyöritetään eri tavalla.


Lue myös:

    Uusimmat