Mainos

Berliinin muurin osalla voi tehdä 150 000 euron tilin

Vihattu Berliinin muuri, joka murtui 25 vuotta sitten, on edelleen hyvä rahasampo. Yhdellä noin 3,5 metriä korkealla ja 120 senttiä leveällä muurin osalla voi parhaassa tapauksessa ansaita 150 000 euroa.

Berlin Story –kustantamo myy Unter den Lindenin liikkeessään muutamalla eurolla aitoja muurin palasia. Myös järeämpiä muistoja on tarjolla, mutta ei Unter den Lindenillä vaan Schönebergerstrassella sijaitsevassa Berlin Story Bunkerissa.

– Yhden osan saa tästä heti mukaansa 7000 eurolla, Berlin Storyn toimitusjohtaja Enno Lenze sanoo.

Aidoista Berliinin muurin osista ei kuulemma tule vielä pitkään aikaan pulaa. Niitä löytyy edelleen laajan pääkaupungin takapihoilta. Lenze kertoo löytäneensä työntekijöidensä kanssa hiljattain 30 tällaista järkälettä, joilla yksinkertaisesti suojattiin suurta rakennustyömaata.

– Tällaista tapahtuu edelleen 25 vuotta muurin murtumisen jälkeen, Lenze hymähtää.

Muurin palaset, sekä isot että pienet käyvät hyvin kaupaksi. Enno Lenze on leikkimielisesti laskenut, millainen markkina-arvo 120 senttiä leveillä, Berliiniä jakaneilla mötiköillä on.

– Jos tällainen osa pannaan pieniksi myytäviksi matkamuistoiksi, sen kokonaishinta on noin 150 000 euroa. Jos koko Berliinin muuri olisi olemassa, sen hinnaksi tulisi tällä laskutavalla 1000 miljardia eli noin biljoona euroa, Lenze luettelee.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja