Mainos

Bensiinin hinta nousi tänään

Bensiinin tukkuhinta on noussut tänään 15-20 penniä litralta.

Useimmat huoltoasemat siirtävät hinnankorotuksen kuluttajahintoihin heti. Korotuksen myötä esimerkiksi 95-oktaanisen bensiinin suositushinta nousee 7 markkaan 25 penniin.

Korotus perustuu raakaöljyn hinnannousuun ja dollarin kurssin vahvistumiseen.
Huoltoasemien bensaletkuissa on nähty jälleen vihaisia autoilijoita.

Autoilijat ovat saaneet tottua inflaatiota nopeampaan bensanhinnan nousuun viimeisen kymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen viiden vuoden aikana hinta nousi markalla litra, edellisen viisivuotiskauden aikana hinta on noussut peräti kahdella ja puolella markalla. Kymmenen vuoden aikana verojen osuus hinnasta on kolminkertaistunut. Tällä hetkellä verojen osuus bensalitrasta on 4 markkaa 63 penniä.

Kun maailmanmarkkinahinnalle ei voi mitään, haluaisivat sekä autoilijat että bensan myyjät keventää verotusta. Suomihan on tällä hetkellä yksi Euroopan kalleimmista autoilumaista.

"Tässä nykyisessä tilanteessa jossa verojen hinnannousu tuo lisätuloja valtiolle ja tätä lisätuloa pitäisi meidän mielestämme suunnata veronalentamiseen.", toimitusjohtaja Pasi Nieminen Autoliitosta sanoo.

Valtiovarainministeriössä ei ainakaan tällä hetkellä ole suunnitelmia verojen alentamiseksi. Sekä bensiinikauppiaitten liitto että Autoliitto harkitsevatkin toimia päämääräänsä päästäkseen.

Bensan kallistuessa autoilijan kannattaisi miettiä kaasujalan käyttöä. Ajotapaa muuttamalla voi nimittäin säästää vuodessa jopa tuhansia markkoja. Avainsanoja ovat asenne ja ennakointi. Ruuhkia kannattaa välttää aina kun voi. Edullisin on se reitti, jossa voi ajaa tasaisella nopeudella pitkiä ajanjaksoja.

Taloudellisen ajotavan lisäksi säästää voi monella muullakin tavalla. Jo puolen baarin heitto rengaspaineessa nostaa kulutusta kolmasosa litran sadalla kilometrillä. Myös turha rompe kannattaa nostaa autosta pois sekä välttää kylmäkäynnistystä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.